TækkerAIR Aarhus

Aarhus Billedkunstcenter og Tækker Group tilbyder internationale kunstnere, kuratorer og kritikere arbejds- og netværksophold i Aarhus.

TækkerAIR Aarhus er en toværelses lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus. Lejligheden, der er et tidligere butikslejemål, kan benyttes til ophold, arbejde og mindre udstillinger.

To gange årligt fra 2017-19 er lejligheden reserveret til AaBKC Residency, hvor en international kurator og kunstner vil bo og arbejde i Aarhus i to måneder. Læs mere om AaBKC Residency her.

Når lejligheden ikke er optaget af AaBKC Residency kan den bruges af AaBKCs netværk i Aarhus til internationale gæster, der bidrager til udviklingen af nye internationale netværk for kunstscenen i Aarhus. 

Lejligheden kan lånes for et mindre administrationsgebyr på 500 kr./ugen for organisationer og 250 kr. / ugen for kunstnere. Kontakt Aarhus Billedkunstcenter: leder@aabkc.dk 
For at skabe netværk på tværs af byens billedkunstmiljø, skal lånere af lejligheden afvikle et netværksbaseret arrangement, som er åbent for kunstnere i Aarhus, og formidle dette arrangement til Aarhus Billedkunstcenter.

Residenter TækkerAIR Aarhus

2018

21-26. August: Mary Conlon og Fiona Reilly

3. - 20. august: Flux Factory
Flux Factory er i residence hos ARoS Atelier og nogle af kunstnerne bor i TækkerAIR Aarhus-lejligheden. Læs mere her.

2. maj - 22. juni: Laura Köönikka
Kurator-i-residence, AaBKC Residency - læs mere her.

12.-25. marts: Bernadette Wolbring
I perioden 12.-25. marts, 2018, gæster den svensk/tyske kunstner Bernadette Wolbring Aarhus Billedkunstcenter i TækkerAIR Aarhus-lejligheden.

Bernadette Wolbring (f.1975) bor og arbejder i Stockholm og Stuttgart. Hun er uddannet fra Slade Scool of Fine Art, London, og Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart. I sin kunstneriske praksis beskæftiger hun sig med dekonstruktion af videnskabelige billeddiskurser, samt kønsstrukturer. Hun arbejder primært med fotografi, film, installation og grafik.

Læs mere om Bernadettes praksis her.

 

14. december 2017-6. januar 2018: Nika Blasser
I forbindelse med Rethinking MATTER – udstillingen Salt i PLADS artspace, https://nikablasser.com/

 

TækkerAIR Aarhus administreres af Aarhus Billedkunstcenter og er støttet af Tækker Group.