AaBKC Talk er en række netværksmøder med fokus på den gode samtale. Til hvert møde vil to eller flere lokale, nationale eller internationale kunstnere og kunstfaglige aktører gå i dialog og diskutere et aktuelt emne. Alle deltagere er velkomne til at tage del i samtalen.
Gratis deltagelse for alle kunstnere, kunstinteresserede og andre nysgerrige.
Tidligere afholdte arrangementer:
12. nov., 2021 Kunsthal Aarhus i forbindelse med Art Weekend Aarhus: Panelsamtale om SAMLING. Læs mere her.
20. nov., 2019 i Kunsthal Aarhus: Talk om kunstnerisk forskning med ph.d. og kunstner David Hilmer Rex og professor Jacob Wamberg. Læs mere her.
18. september 2019, 17-19, Kulturforvaltningen: I samarbejde med Kulturforvaltningen afholdte vi paneldebatten ”Aarhus Kommunes kunsteksperimentarier”. Her satte vi fokus på udvikling af offentlig kunst i kommunens forstæder og landsbyer. Med indspark og præsentationer fra tre billedkunstnere, der er tilknyttet kunsteksperimentarierne – Jette Gejl, Kasper Kjeldgaard og Birgitte Ejdrup Kristensen – var debatten om, hvilke former for processer, udfordringer og samarbejder der skabes, når den offentlige kunst indtager små lokalområder.
28. maj 2019, kl. 19-21, Aarhus Kunstakademi: AaBKC Talk: Ceci Moss, kurator-i-residence, AaBKC Residency & Winnie Soon, Assistant Professor, Aarhus University’s Department of Digital Design and Information Studies.
17. januar 2019, kl. 17-19, Vogn 1, Godsbanen: AaBKC Talk med Trine Bille, Professor på CBS og Jesper Rasmussen, billedkunstner.
Trine Bille har siden 2017 arbejdet på en undersøgelse af danske kunstneres økonomiske levevilkår: 'Billedkunstens økonomiske rum – markedets samlede størrelse'.
Resultaterne af undersøgelserne blev offentliggjort den 22. nov. 2018 og kan læses her:
Billedkunstens økonomiske rum, Pixi-udgave
Billedkunstens økonomiske rum, Markedets samlede størrelse
Billedkunstens økonomiske rum, Danske billedkunstneres økonomiske arbejds- og levevilkår
22. november, 2018 kl. 19-20.30: Dominika Kluszczyk, polsk projektleder og producer, TækkerAIR Aarhus, De Mezas vej 5, st. th., 8000 Aarhus C.
Dominika fortalte om tre projekter hun arbejder på i Polen:
- WRO Media Art Biennale. Hun researchede mulige kunstnere og projekter til næste års biennale.
- European Media Art Platform (EMAP). En europæisk platform for kunstnerisk udveksling og residencies til kunstnere, der arbejder med 'new media'.
- IP Group & IP Studio. Identity Problem Group (IP) er et interdisciplinært kunstnerkollektiv der kombinerer billedkunst, performance, dramaturgi, arkitektur, video og lydkunst og driver IP Studio, et udstillingssted. De søgte efter nye samarbejdspartnere.
6. september 2018: KH7artspace, Sydhavnsgade 7: Art Bar med kunstner-i-residence, Kelly Lloyd (US) (AaBKC Residency, 3. september-26.oktober 2018) og Birgit Eriksson, lektor i Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet. Kelly Lloyd indgik i en dialog med Birgit Eriksson om begrebet deltagelse i kunst, hvor både Birgits erfaringer som forsker inden for området og Kellys erfaringer fra hendes egen praksis blev sat i spil.
31. maj, 2018: Vogn 1, Godsbanen: ART BAR med kurator-i-residence Laura Köönikkä (AaBKC residency 2. maj til d. 22 juni.). Her introducerede Laura Köönikkä til sin kuratoriske praksis og fortalte om sit arbejde med Finnish Art Agency som tilbyder kuratering, rådgivning og andre ydelser til kunstnere, virksomheder, kunst-organisationer og private.
15. marts 2018: Den svensk/tyske Bernadette Wolbring Aarhus Billedkunstcenter i TækkerAIR Aarhus-lejligheden.
Til denne ART BAR introducerede hun sin nye publikation Square Pegs in Round Holes i en ’lecture performance’, sammen med andre, nye projekter. Square Pegs in Round Holes omhandler den måde, hvorpå viden er organiseret i forhold til kønsklassifikation indenfor det medicinske felt.
1. februar, 2018: I denne udgave af ART BAR bød billedkunstner Birgit Bjerre ind til en workshop og diskussion om nogle af de ting billedkunstnere ikke normalt har lyst til at snakke om – nemlig kunstnerisk praksis og økonomi. Meget få mennesker er uafhængige af penge, og penge er en grundpræmis for kunstudøvende. Birgit Bjerre er billedkunstner og kreativ strategisk rådgiver.
16. november 2017: på Århus Kunstakademi med Advokat Helle Moalem. Helle er selvstændig advokat, og har i mange år arbejdet med kunstnere. Til denne ART BAR fortalte Moalem om ophavsret i forbindelse med kunst og om kunstneres rettigheder generelt (forhandling, løn, prissætning af værker m.m.).
12. oktober 2017 forestod Sanne Ransby + Mariko Wada og Villiam Miklos Andersen + Mikkel Bundsgaard Pedersen ART BARen med oplæg om at arbejde kuratorisk som kunstnere. Villiam og Mikkel lagde aftenen ud med at fortælle om et rejsende udstillingsprojekt An Odysssey, hvor de inden for en uge rejste til syv forskellige europæiske lufthavne og lavede pop up udstillinger. Sanne og Mariko fortalte om forskellige udstillinger de har kurateret både med udenlandske og danske kunstnere.
14. september 2017: ART BARen blev gæstet af billedkunstner Martin Nore sammen med Aarhus Universitetsprofessor Gorm Harste og pædagogisk konsulent ved University College Lillebælt Lars Clausen. Martin indledte sin talk med en fremvisning af sin kunstfilm Kontrolleret Kaos - Fra krig til kunst, og hermed var aftenens tema angivet. Gorm Harste og Lars Clausen, som har fulgt, sparret og samarbejdet med Martin, supplerede undervejs med hver deres felt af akademiske og faglige perspektiver til krig, kunst og terapi.
25. august 2017: bød på en talk af AaBKCs polske Artist-in-Residence, Malgorzata Zurada. I forlængelse af Malgorzatas udstilling i Mellemrummet på Godsbanen, snakkede hun om sin fascination af og fokus på planetariske kræfter og magi fra 1100-tallets grimoire Picatrix. Talken udviklede sig blandt andet til en filosofisk diskussion omkring distinktionen mellem videnskab og magi.
22. juni 2017 havde vi fornøjelsen af en talk fra vores curator-in-residence Mary Conlon, som til dagligt har sit virke som kurator i Limerick, Irland. Efter et seks ugers ophold i Danmark fortalte hun om sit møde med Aarhus, hvor hun blandt andet medvirkede i ART Weekends speed-dating event, og forestod fire AaBKC Socials - frokost-netværksmøder - med stor succes under sit ophold.
4. maj 2017 gav den hollandske kunstner Carolien Adriaansche en talk til vores ART BAR om hendes arbejde med materialet plastik, der er udgangspunktet for hendes kunst. I forbindelse med udstillingen Biotic Synthetic i Godsbanens Foyer var Carolien blevet inviteret på et kort ophold i Aarhus, hvor hun arbejdede på en stedspecifik installation til udstillingen.
6. april 2017 samarbejdede AaBKC med Det Jyske Kunstakademi om en ART BAR, som foregik på SpLab (speciallaboratprium for kunst og offentlighed). Aftenens tema var vores nyligt opstartede program Traverse - Connecting International Art Communities, og kunstneren Anders Visti kom og fortalte om dialogen mellem ham og den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz.
1. marts 2017 afholdte vi vores ART BAR i Salonen på ARoS Public. Arrangementet tog udgangspunkt i temaet Artist-in-Residence og bød på oplæg af Frederik Harvendel, der er direktør for Statens Værksteder for Kunst, og kunstner Roos Holleman, der er i residence i det nye ARoS Atelier.
9. februar 2017 afholdte vi i samarbejde med atelierfællesskabet KH7 en ART BAR. Til aftenen havde vi inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten, der kom og fortalte om deres praksis og arbejde med at omdanne et nedlagt slagteri i Holstebro til en kulturel smeltedigel.
19. januar 2017 gjorde et par af medlemmerne fra initiativet ORAUM os klogere på dette spændende foretagende, der fungerer som en digital platform for forskellige projekter og udtillinger.
8. december 2016 inviterede vi til Jule-ART BAR med gløgg og æbleskiver, hvor der blev hygget, juleklippet og spillet pakkeleg.
24. november 2016 præsenterede kuratorerne bag udstillingskonceptet PRESENT udstillingen "Pleasing" i Foyeren og kunstneren Lise Haurum præsenterede sin udstilling "Rød" i Produktionsgangen.
6. oktober 2016 afholdte vi hos AaBKC vores første ART BAR med oplæg af kunstnerne Christian Saucedo og Agniezka Wolodzko om deres recidencies i Aarhus