Gå til hovedindhold

Udstillingsmuligheder

Aarhus Billedkunstcenter tilbyder ikke udstillingsmuligheder, men vi henviser her til en række steder, hvor det er muligt at søge om en udstilling.

Udstillingsstedet Spanien 19C
Udstillingsstedet Spanien 19C er et nonprofit kunstnerstyret udstillingssted i Århus der viser samtidskunst af høj kvalitet.
Udstillingsstedet har eksisteret siden 1998 og arrangerer i gennemsnit 4 til 6 udstillinger af installationskunst om året, både med danske og internationale kunstnere.

hOLME kUNSTHAL 
Holme Kunsthal er en unik lille solitær udendørs udstillingsbygning, med én “udstillingsmontre” - en kube på 1,40 cm i bredden, længden og højden. Kuben har 4 vertikale ruder til indsyn. Kunsthallen er placeret centralt på Materielgården – Aarhus Kommunes kunstnerværksteder i Holme. Kunsthallens placering er udvalgt så der er nærhed med Materielgårdens fællesrum, hvor det også er muligt at lave en lille udstilling, gerne i forbindelse med ferniseringen. Det er, qua Kunsthallens placering, og den lukkede udstillingsmontre, derfor muligt at kunsthallen har åbent 24-7.

KP-Kunstnernes Påskeudstilling
Kunstnernes Påskeudstilling blev dannet i 1947, hvor foreningen UNG KUNST tog initiativ til at skabe et selvstændigt kunst- og udstillingsmiljø uden for København. Under navnet ’Censureret udstilling’ blev den første udstilling vist på Århus Kunstmuseum i påsken samme år.

Kunstnernes Efterårsudstilling
Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) er en censureret udstilling for samtidskunst. Kunstnerne Efterårsudstilling blev dannet i 1900 som et alternativ til Charlottenborgs Forårsudstilling, der på det tidspunkt kun antog værker fra akademistuderende. Siden 1900 har Efterårsudstilling levet som en demokratisk foranstaltning og en døråbner ind til den professionelle kunstverden, idet alle kan få deres værker professionelt kunstfagligt bedømt uafhængigt af netværk og baggrund.

Forårsudstillingen Charlottenborg
For 160 år siden, i 1857, blev det besluttet at nedsætte en selvstændig og af Akademiet uafhængig udstillingskomite som fremover skulle varetage den årlige forårsudstilling på Kunsthal Charlottenborg. Det var starten på den institution som i dag hedder Charlottenborg Fonden.

KS20  Kunstnernes Sommerudstilling
KS, er en censureret udstilling af billedkunst. KS har været afholdt siden 1973, og udstillingen er blandt de 4 ældste censurerede udstillinger i Danmark. Den er pointgivende til BKF og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere.

Overgaden
Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste og mest eksperimenterende udstillingssteder for samtidskunst. Billedkunstnere og kuratorer kan ansøge Overgaden om at få en udstillingsperiode mellem 6-8 uger.

Møstings Hus
Møstings Hus fungerer først og fremmest som en platform for dansk samtidskunst. Derudover vises enkelte udstillinger af retrospektiv karakter. I Møstings Hus udstiller professionelle kunstnere, der enten har en kunstnerisk uddannelse eller dokumenteret erfaring med et professionelt arbejde med billedkunsten. Ud fra dette kriterium vurderer vores udstillingsforum, hvorvidt ansøgerne vil kunne lave en markant og vedkommende udstilling i huset.

JCE Biennalen
JCE Biennalen, Jeune Création Européenne, afholdes hvert andet år og bliver vist i 7 forskellige byer i 7 forskellige lande i Europa. Biennalen har til formål at finde nogle af de stærkeste unge talenter under 40 år i de respektive lande. Der bliver udvalgt 8 kunstnere fra hvert land. De 56 kunstnere bliver vist på en samlet turnerende udstilling, der kommer omkring 7 væsentlige museer og kunsthaller i Europa. Endvidere vises en selektion af de udstillende kunstnere på et udstillingssted i Bruxelles, Belgien. Kunstbygningen er den skandinaviske repræsentant på biennalen og har stået for at udvælge de danske kunstnere.

Nordkraftudstillingen
Nordkraftudstillingen er en censureret udstilling, som alle uanset erfaring kan søge, og hvor de kunstværker der bliver antaget, udvælges af et censorpanel.

Danske Grafikere
Der afholdes 8-10 udstillinger årligt i Danske Grafikeres Hus, udstillingerne har de seneste år været velbesøgte og har tilsammen præsenteret et kalejdoskopisk blik på hvad grafikken kan være i dag.

OK Corral
OK Corrals mål er at give unge kunstnere og kuratorer rum til at eksperimentere og mulighed for at præsentere solo- og gruppe-udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet.

SAK - Svendborg Kunstbygning
SAK, Svendborg Amts Kunstforening, er stiftet den 30. september 1941 og har i dag ca. 800 medlemmer. Kunstbygningen er en selvejende institution, som ejer og driver ejendommene Vestergade 27 og 31. Kunstbygningen stiller bygningerne til rådighed for SAK's udstillingsaktiviteter. 

Udstillinger på Godsbanen
Aarhus mangler et større kunstnerdrevet udstillingssted til glæde for mange af byens professionelle kunstnere. De seneste år har Godsbanen stillet ‘Mellemrummet’ til rådighed for byens kunstnere. Her har kunstnerne organiseret udstillinger og projekter med stor succes. Aarhus Billedkunstcenter har hjulpet med facilitering af udstillingerne. Mellemrummet afprøver visionen om et kunstnerdrevet udstillingssted på Godsbanen, med håbet om et fremtidigt nyt, professionelt udstillingsrum på Godsbanen.
For mere info kontakt: Dorte Kerstens, Godsbanen: dorte@godsbanen.dk 
Læs mere om Mellemrummet her, hvor man også finder vejvisning til rummet.