Gå til hovedindhold

Rådgivning

Aarhus Billedkunstcenter tilbyder rådgivning, sparring og vejledning til professionelle kunstnere i Aarhus og Midtjylland.

Fondsansøgninger
Vi tilbyder vejledning i, hvordan man søger fonde og laver en fondsansøgning, et budget samt CV.

Udstillingsansøgninger
Vi tilbyder hjælp til ansøgning om udstilling via fx open call, censurerede udstillinger eller via uopfordrede henvendelser til udstillingssteder.

Projektsparring
Vi tilbyder sparring i forhold til udvikling og produktion af udstillingsprojekter, udsmykninger, workshops og andet.

Netværk og samarbejde 
Vi tilbyder hjælp til at finde nye samarbejdspartnere, komme i kontakt med nye netværk og finde nye arbejdsmuligheder. Vi arbejder med at skabe netværk mellem kunstnere og kuratorer og institutioner, og kan hjælpe kunstnere med at kontakte kuratorer og institutioner.

Generel kunstfaglig sparring
Vi tilbyder også generel sparring på arbejdsliv, kunstfaglig udvikling og andet relevant.

Juridisk rådgivning
Aarhus Billedkunstcenter kan desværre ikke tilbyde specifik juridisk rådgivning, men henviser enten til BKF, der tilbyder juridisk hjælp til deres medlemmer eller til Kunstnernes Retshjælp, hvor man kan få juridisk rådgivning.
BKF: Som medlem af Billedkunstnernes Forbund har man mulighed for at få gratis råd og vejledning hos forbundets jurist bl.a. om:
Kontrakter og aftaler, løn og priser, ophavsret, moms og skat
Kunstnernes Retshjælp: Kunstnernes Retshjælp rådgiver, når kunstnere løber ind i juridiske problemer i forbindelse med deres virke.