Gå til hovedindhold

Kunstnerdrevne Initiativer

Aarhus rummer en række kunstnerdrevne udstillingssteder og initiativer, som kan findes på kortet her, der er udarbejdet af billedkunstner, Heidi Nikolaisen.

På efterspørgsel fra flere i byen faciliterer Aarhus Billedkunstcenter en rækker møder med henblik på at synliggøre bredden og mængden af kunstnerdrevne initiativer, for at tydeliggøre denne sektors vigtighed. Formålet er desuden at have en tydelig fælles tilstedeværelse på div. online platforme der samler og kortlægger den kunstnerdrevne sektor og give mulighed for at dele erfaringer indbyrdes.

Er du billedkunstner i Aarhus, med egen offentlig platform, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Netværket opfordrer til at man opretter sig på en eller alle de tre online platforme, som er relevante i forhold til synlighed og netværk for kunstnerdrevne initiativer: 

Offspace, nuværende og tidligere danske udstillingssteder. Siden er stadig under udvikling.

https://offspace.dk/info

Artist Run Alliance, internationalt side for alle typer kunstnerdrevne initiativer, grupper, festivaler, Open Calls. Mest rettet mod kunstnere. 

https://artistrunalliance.org

Alternative Art Guide, international publikumsrettet oversigt over kunstnerdrevne udstillingssteder og deres events. Helt ny side, men allerede mange brugere. 

https://alternativeartguide.com

Kunstnerdrevne initiativer kan hjælpe til at udbrede kendskabet til disse platforme og dermed øge publikums kendskab til de muligheder de giver for at orientere sig om udstillinger i Aarhus.