Gå til hovedindhold

COVID-19 – Hjælp til kunstnere

I denne tid med lockdown og åbningsreguleringer på landets virksomheder og kultur- og uddannelsesinstitutioner, er der mange ting, som har ændret sig i kunstnerens hverdag og praksis. Derfor har vi samlet nogle af de vigtigste informationer omkring COVID-19 og kulturlivet i en liste herunder.

Hjælp hos Aarhus Billedkunstcenter
Som billedkunstner kan du naturligvis kontakte os for rådgivning omkring din situation under corona-krisen. Vi hjælper dig så godt vi kan. Skriv til leder Kirstine Schiess Højmose på leder@aabkc.dk, så aftaler vi tid til en snak over telefonen eller online.

Statens Kunstfond
Statens Kunstfond har her samlet information omkring modtaget projekttilskud til udsatte/aflyste projekter, kunststøtteordninger for kombinationsindkomster, sagsbehandlingstider og andet information, som involverer Statens Kunstfond og COVID-19.

BKF
BKF (Billedkunstnernes Forbund) har her samlet deres artikler om COVID-19 og billedkunstneres krav. Her kan du finde vejledninger og webinar til at søge statens hjælpepakke for kunstnere og freelancere, artikler omkring billedkunstneres vilkår under COVID-19 krisen og politiske standpunkter til endnu bedre sikkerhedsnet for billedkunstner og deres levevilkår.

Aarhus Kommune
Aarhus Kommune har skabt to nye kunst- og kulturpuljer: Kunst og livsglædepuljen og Kunst og innovationspuljen. Puljerne er skabt specifik til denne tid, hvor du som kunstner kan søge om honorar til enten at skabe livsglæde, eller til at skabe kunst og innovation. Som billedkunstner kan man også kontakte Kulturforvaltningen for råd og vejledning: Ansvarlig for billedkunstområdet i Kulturforvaltningen: Maria Work Nygård: 4185 5975, romwon@aarhus.dk

On the Move
Den internationale organisation On the Move har her skabt en ressourcebank med informationer for kunst- og kulturaktører på tværs af landegrænser. Du kan blandt andet finde sundhedsvejledninger til fremtidig rejse, internationale kunst- og kultur-kampanger samt information om internationale fonde i COVID-19 pandemien.

Oversigt over hjælpepakker
Kulturstyrelsen har lavet en oversigt over statens hjælpepakker - med fokus på kulturlivet.
Særligt 'Kunststøtteordning for kunstnere med kombinationsindkomster' er relevant for billedkunstnere.

Kammeradvokatens oversigt over hjælpepakkerne