Gå til hovedindhold

Mesterlære og temadage

Inspireret af tidligere tiders mesterlære, hvor man blev oplært i et håndværk, faciliterer Aarhus Billedkunstcenter fra 2019-23 tre mesterlære-forløb, hvor billedkunstnere tilbydes et intensivt læringsforløb hos en professionel billedkunstner. Forløbet vil fokusere på en udvikling af det kunstneriske håndværk, en teknik eller et område i forhold til kunstnernes praksis i en tæt sparring med ’mesteren’. 

Vores først mesterlære, med fokus på keramik, blev afviklet i efteråret 2020, ved Mariko Wada. Billedkunstnerne Luna Lund Jensen og Lene Desmentik deltager i forløbet efter udvælgelse fra et open call. 

Vores andet mesterlæreforløb om kunstnerbøger bliver afviklet i foråret 2023 ved billedkunstner Lasse Krog Møller. Billedkunstnerne Anne Dyhr og Stefan Bakmand Andersen deltager i forløbet udvalgt fra et open call.

Det sidste af de tre er et mesterlæreforløbet med Elle-Mie Ejdrup omkring kunstprojekter i storskala med billedkunstner og komponist, Alex Mørch og billedkunstner, Mikkel Kaldal, som deltager i forløbet udvalgt fra et open call.

Vi faciliterer desuden en række temadage inden for forskellige fagfællesskaber og interessefællesskaber. Temadagene skal give mulighed for at fordybe sig i emner af forskellig karakter sammen med en mindre gruppe.

i 2021 afholdt vi en temadag om lydkunst - en dialogbaseret heldagsworkshop med Rune Søchting fra Sound Art Lab og gæsteundervisere. Workshoppens tematiserede offentlige rum i relation til lyd.