Gå til hovedindhold

Residencies

Som en del af vores netværk for kunstnere i Midtjylland har vi tilbudt en række residencies i Region Midt og internationalt – for professionelle billedkunstnere bosat i regionen. Tanken er at skabe kortere arbejdsophold, hvor kunstnere skaber nye netværk og udvikler nye ideer. Vi vil gerne aktivere lokale aktører i regionen, skabe nye steder for kunstnerisk produktion og - udveksling samt være med til at synliggøre de kunstneriske miljøer i regionen.

Derudover har vi udviklet et helt nyt residency format, der skal sikre at den internationale udveksling blev til på baggrund at kunstnernes behov. Derfor udviklede og lancerede vi et ”selvorganiseret residency”, der gav mulighed for et intenst skræddersyet udlandsophold, et tiltag der fortsætter ind i 2024, hvor to kunstnere blev valgt på baggrund af et open call.

Ditte Lyngkær Pedersens rejse går blandt andet til The Glas Factory, der er et af Nordens største glasmuseer og rummer et professionelt værksted, som kunstnere i Sverige benytter sig af. Programmet vil derudover have delstop hos tidligere medstuderende, som et led i at genoptage og vedligeholde et fagligt netværk i Sverige, hvorfra Lyngkær har en MFA fra Kunstakademiet i Malmø.

Anders Visti planlægger en rejse til Berlin og Rotterdam, hvor han blandt andet skal møde internationalt anerkendt kunstnere og pionere indenfor den digitale kunst. Derudover ønsker han at besøge Rotterdambaserede initiativer, for at genoptage og udvide sit netværk med kunstnere fra begge steder.

Afviklede residencies:

Det selvorganiserede residency, hvor i første omgang billedkunstner Tanja Nellemann Kruse blev valgt og har mødt nye samarbejdspartnere på sin rejse rundt i Sverige i efteråret 2023. 

Residency hos Agerupgaard på Samsø, resident Amr Hatem, 2023.

Residency-udveksling i samarbejde med Konst i Halland, september 2021 og september 2022 - residenter: Susanne Westerberg (S), Christel Pilkær Thomsen (DK), Magnus Sjobleke (S) og Sabine Wedege (DK).

Residency på Sound Art Lab i Struer, januar 2022 - resident: Pernille Kofoed

Residency hos Driftskontoret. Resident Pernille Pontoppidan Pedersen. 2021

Corona-residency hos Institut Funder Bakke i 2021 støttet af Museet for SamtidskunstRADARArt HubBKFCopenhagen ContemporarySound Art LabPerforming Arts PlatformDansk TalentakademiHuset for Kunst og Design. Residenter: Tore Hallas, ML Buch, Freja Sofie Kirk/kamil Dossar, Anu Ramdas, Sidsel Welden.

Residency hos OXER i Ebeltoft, august 2020 - resident: billedkunstner Kamilla Askholm Jørgensen.