Gå til hovedindhold

Nyt om Art Weekend Aarhus 2019 / vigtige datoer

Skrevet 03. sep 2019

Art Weekend Aarhus vender tilbage d. 4. - 6. oktober 2019. 

Vigtige datoer:
Mandag d. 12 august - fællesmøde hos Kunsthal Aarhus for aktører der vil bidrage til årets program
Mandag d. 19 august - sidste frist for tilmelding
Mandag d. 2 september - sidste frist for indsendelse af info til trykt program
Onsdag d. 11 september - korrektur af trykt program
Fredag d. 20 september - trykt program distribueres
Fredag d. 4 oktober - Art Weekend Aarhus åbner med ferniseringer i hele byen og efterfølgende åbningsfest.

Vi afholder nyt møde mandag d. 12 august kl. 14.30 hos Kunsthal Aarhus hvor vi vil gennemgå de forskellige dele af Art Weekend Aarhus, I som sted eller som fagperson kan deltage i og vi håber at se jer igen og at nye folk har mulighed for at deltage.

I kort form bliver dette års Art Weekend Aarhus baseret på tidligere års format hvor vi samler et fælles program i online og trykt form over alle de aktiviteter som finder sted i weekenden. Baseret på dette program vil vi organisere en række guidede ture og lave historier til web og SoMe så kunstpublikum får kendskab til jeres aktiviteter.


Som tidligere år organisere vi et besøgsprogram for internationale og danske kuratorer hvor vi vil sætte jer i møde med kuratorene i forskellige situationer. Det vil være f.eks være portfolio review med kunstnere, rundvisninger til udstillingssteder, besøg på institutioner etc.


Der hvor dette års Art Weekend Aarhus er anderledes er at kunstweekenden har fået en styregruppe bestående af Kunsthal Aarhus, Galleri Image, Aarhus Billedkunstcenter og kunsten.nu som sammen har taget initiativet til at organisere, fundraise og udvikle Art Weekend Aarhus 2019. Det har blandt andet betydet at vi i år kan præsentere en særudstilling i det offentlige rum kurateret af Charlotte Sprogøe.


I år samarbejder vi desuden med Photobook Week Aarhus som afholdes i samme weekend som Art Weekend Aarhus og vi håber på god synergi.
I år er det vigtigt at vi alle er enige om åbningstider så det bliver nemmere for kunstpublikum at se jeres udstillinger og opleve jeres arrangementer. 
Så i udgangspunktet vil vi foreslå at åbningstiderne for udstillinger under Art Weekend Aarhus som minimum er:
Fredag d. 4 oktober kl. 11-19 (ferniseringer 16-19)
Lørdag d. 5 oktober kl. 11-17
Søndag d. 6 oktober kl. 11-15
Dette er et punkt vi kommer til at diskutere på fællesmødet d. 12 august og finde en fælles beslutning herom.

Priser
Til fællesmødet vil vi også informere om priser for deltagelse og hvordan man indsender info til program (vi sender samme oplysninger i efterfølgende referat).

Oplæg til priser er:
Pop-up udstillinger og projektrum: 1250 kr.
Gallerier og mindre udstillingssteder: 3125 kr.
Museer og kunsthaller: 6250 kr
Alle priser er inkl moms.