Gå til hovedindhold

INVITATION: AABKC TALK / Aarhus Kommunes kunsteksperimentarier

Skrevet 03. sep 2019

I samarbejde med Kulturforvaltningen inviterer Aarhus Billedkunstcenter til paneldebat om kunst i det offentlige rum i kommunens forstæder og landsbyer.

Tid: Onsdag den 18. september kl. 17.00-19.00
Sted: Teknik og Miljø – Roof Top Lounge (øverste etage), Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand

Jette Gejl kunsteksperimentarium

Foto: Jette Gejl, Rundhøj
Paneldebatten ”Aarhus Kommunes kunsteksperimentarier” sætter fokus på udvikling af offentlig kunst i kommunens forstæder og landsbyer. Med indspark fra tre billedkunstnere, der er tilknyttet kunsteksperimentarierne – Jette Gejl, Kasper Kjeldgaard og Birgitte Ejdrup Kristensen – vil debatten blandt andet belyse og diskutere, hvilke former for processer, udfordringer og samarbejder der skabes, når den offentlige kunst indtager små lokalområder. Efter de enkelte præsentationer lægges der op til debat, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Debatten finder sted i Teknik og Miljøs nye hus i Gellerup, hvor det er muligt at komme med på en rundtur og opleve Aarhus Kommunes kunstsamling, der er kurateret af Jens Erik Sørensen.  
Vi byder også på en lille forfriskning i pausen.
Paneldebatten modereres af billedkunstner Else Ploug Isaksen.

Info: Kunsteksperimentariet blev søsat i 2014 af Aarhus kommune og har fokus på at fremme kunst i mindre lokalsamfund. Projektet undersøger blandt andet, hvad det er for et oplevelsesrum der bliver skabt for de udvalgte lokalsamfund, og hvilke muligheder og udfordringer der ligger i at skabe kunst og tværgående samarbejder.

Program

Rundvisning

15.30-16.00: Sigrids Stue, Dortes Vej 3, 3 tv., 8220 Gellerup
16.00-16.45: Aarhus Kommunes kunstsamling, Teknik og Miljø, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand

Programmet starter ud med et kort visit til det kunstnerdrevne sted Sigrids Stue efterfulgt af en rundvisning i Aarhus Kommunes kunstsamling i Teknik og Miljø. Vi mødes foran Sigrids Stue kl. 15.30. Hvis man derimod vil tilslutte sig rundvisningen af kunstsamlingen, så mødes vi i foyeren ved skranken ved hovedindgangen ud mod Karen Blixens Boulevard kl 16.00.

17.00-19.00: Paneldebat: Aarhus Kommunes kunsteksperimentarier

17.05-17.15: Introduktion til Kunsteksperimentarierne / Kulturforvaltningen
Specialkonsulent Pia Buchardt
Kulturkonsulent Maria Work Nygård

Kunsteksperimentarier i det offentlige rum - casestudies 
17.20-17.30: Kasper Kjeldgaard i Herredsvang
17.30-17.40: Birgitte Ejdrup Kristensen i Stavtrup
17.40-17.50: Jette Gejl i Rundhøj

17:50-18.10: Pause (snacks og drikke)

18.10-19.00: Paneldiskussion + spørgsmål fra publikum 

Moderator billedkunstner Else Ploug Isaksen
Panel: Kasper Kjeldgaard, Birgitte Ejdrup Kristensen og Jette Gejl


Bio deltagere 

Kasper Kjeldgaard, billedkunster og designer
Uddannet møbeldesigner fra Det Kongelige Kunstakademis skoler for Arkitektur, Design og Konservering (2016). Kasper Kjeldgaard arbejder eksperimenterende kunstnerisk og som designer, altid med udgangspunkt i de samme materialer og teknikker. Han er optaget af at arbejde med en række grundprincipper/naturlove, der er grundlæggende for hvordan vores verden hænger sammen på et strukturelt og fysisk niveau.

Birgitte Ejdrup Kristensen, billedkunstner
Uddannet på Det Jyske Kunstakademi (1997-2002), Aarhus Arkitektskole (2001-2002), Center for Semiotiske studier, Aarhus Universitet (1999-2001). Birgitte Ejdrup Kristensen arbejder med stedspecifikke installationer såsom konceptuelle skulpturer i form af bl.a. lyd og video i det offentlige rum. Hendes projekter udvikles i samarbejde med komponister, landskabsarkitekter, teoretikere og lokale samfund 

Jette Gejl, billedkunstner
Uddannet på Det Jyske Kunstakademi (1991-1996). Jette Gejl Kristensen tager som oftest udgangspunkt i den fysiske krop som genstand for en forhandling eller refleksion i performance-, video- og installationsmediet. Samtidig gennemstrømmes hendes mangeårige praksis af en fordring om aktive og medskabende samarbejdspartnere og beskuere

Else Ploug Isaksen, billedkunstner
Else Ploug Isaksen repræsenterer Billedkunstudvalget og er desuden medlem af Kunstrådet i Aarhus Kommune. Hendes billedkunstneriske praksis har i de seneste mange år været kendetegnende ved, at hunsamtidig med egne værker har samarbejdet med andre kunstnere om fælles værker. Else Ploug Isaksens arbejdsfelt dækker fotografi, farve, tegning og video, der indgår i installatoriske opsætninger

_
For spørgsmål kontakt venligst Leder af Aarhus Billedkunstcenter, Kirstine Højmose, leder@aabkc.dk, 23453360