Gå til hovedindhold

Culture Matters - hvad betyder det?

Skrevet 03. sep 2019

Workshop til Kulturmødet Mors med billedkunstnerne Lise Skou, Hannah Anbert og Maj Horn

Tid: fredag d. 23 august kl. 10-11
Sted: BKF Camp (se kort her)

Hvad mener vi, når vi siger, at kunst har stor betydning og skaber stor værdi? Giver det mening at vurdere og måle kunsten værdi, og hvad er det overhovedet for nogle værdier, vi snakker om?

Sammen med kunstnerne undersøger vi udsagnet ”culture matters” i en workshop der kombinerer performance, tankeeksperimenter og paneldiskussion. Vi byder på kaffe, lidt sødt og et nyt kritisk perspektiv på diskussionen om kunstens betydning.

Denne workshop er organiseret af Aarhus Billedkunstcenter og Billedkunstnernes Forbund. Læs mere om BKFs hele program her.
Link til Facebook event

-------

Lise Skou (f-1966) er dansk billedkunstner, uddannet på Det Fynske Kunstakademi (1998-2004) og Whitney Museum of American Art (2002-2003). Hun har desuden en BA i Kunsthistorie fra Århus Universitet. Skou har gennem mange år arbejdet med en kunstnerisk praksis, der involverer kunstnerdrevne forsknings- og vidensdelingsprojekter. Igennem sine projekter forholder hun sig til tematikker omkring økonomi, arbejdskraft, værdi, omsorg og alternative samfundsmodeller. I de senere år har hun udviklet sit formsprog mere i retning af video, teater, re-enactment og tekstbårne værker. Siden 2015 har hun drevet projektet Trade Test Site, der afspejler de skjulte økonomier omkring os. Hun arbejder for øjeblikket desuden på en performance serie under navnet Service Manifests, der henter sin inspiration i 70’ernes feministiske performances.
liseskou.com

Hannah Anbert tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. Hun arbejder med skulptur, performance og installation. Anbert interesserer sig for tørre emner som økonomi, gæld og arbejdsliv, emner som hun behandler med lige dele humor og alvor. Hun henter sig formsprog fra både mode, teater og popmusik og skaber absurde og teatralske scenarier.

Nylige projekter inkluderer soloudstillingen Slower and Cheaper på Overgaden Institut for Samtidskunst (2018) samt performanceværket The Land og Milk and Honey opført på KW i Berlin (2019). I 2019 deltager Anbert i Ung Dansk Kunst - samfundsprognoser på ARKEN, samt præsenterer en ny soloudstilling på Holstero Kunstmuseum. Anbert har bl.a. modtaget European Start Point Prize (2016), Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talent Legat (2018) samt Astrid Noacks Legat (2019).
hannahanbert.dk

Maj Horn (f. 1987) er billedkunstner og forperson for UKK – Organisation for Kunstnere, Kuratorer og Kunstformidlere. Hendes kunstneriske praksis engagerer sig særligt i byrum og forskellige former for fællesskaber, ved at undersøge steders identiteter, metoder for vidensdeling og strategier for at tage ejerskab. Hun arbejder både med mere traditionelle kunstsprog, som fotografi, video og installationer, kombineret med processuelle handlinger som workshops, vandringer og dialoger. Maj Horn tog afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2014, hun har senest udstillet ved tranzit.sk i Bratislava, Slovakiet, Magic Carpets – A Creative Europe Platform, Zagreb, Kroatien og I: project space i Beijing, Kina. I 2019 blev hun tildelt et arbejdslegat af Statens Kunstfond.
majhorn.dk