Gå til hovedindhold

Waiting for the Ricochet - A Symposium on the Vitality of Residencies

Skrevet 15. apr 2024

D. 24-25. april, 2024
Maltfabrikken, Ebeltoft

Aarhus Billedkunstcenter samarbejder med MALT AIR om ‘Waiting for the Ricochet - Symposium on the Vitality of Residencies.’ 
Her har vi fokus på de uventede og vidtrækkende effekter af kunstneriske residencies. Hvilke effekter har residencies på kunstnere, værtsorganisationer og det bredere kunstmiljø?

Med en mix af paneldebatter, saloner, workshops, turer, og uformelle aktiviteter, tilbyder symposiet mange muligheder for netværk og læring sammen med andre, der har interesse i residencies.

I panelet "Why host residencies?", fortæller Art Hub Copenhagen, Læso AiR, Skagen AiR, og MALT AIR om baggrunden for deres residency-programmer. Hvorfor var de motiverede til at starte disse programmer? Hvad håbede de at opnå? Hvorfor er residencies vigtige for dem?

I panelet "Why go on residencies?", diskuterer billedkunstnere Ditte Lyngkær Pedersen, Felis Dos, og Kelly Lloyd hvorfor de forfølger residency-muligheder. Hvordan understøtter residencies deres kunstneriske praksis? Hvad er deres mål for deres ophold? Hvad er den sande værdi af disse programmer for billedkunstnere?

Som 'keynote' byder vi velkommen til Marita Muukkonen og Ivor Stodolsky fra Artists at Risk, et netværk af internationale kunstinstitutioner, der arbejder for at hjælpe, omplacere og finansiere kunstnere, der er i risiko for forfølgelse eller undertrykkelse, eller flygter fra krig eller terror.

Programmet foregår på engelsk. 
Til mere info og billetter, læs maltair.dk/waiting-for-the-ricochet eller skriv en mail til Pam: international@aabkc.dk