Gå til hovedindhold

Udstilling i Mellemrummet: Pia Buchholtz

Skrevet 11. nov 2019

”Botanic Lyrics”
- en dialog imellem fotografi og maleri af billedkunstneren Pia Buchholtz
Vises i Mellemrummet fra d 10. 9. - 25.9. fra 8-16
Der vil være fernisering fredag d. 13 September fra 16-18

Botanic Lyrics er dels en serie fotos fra en gammel Botanisk have fra 1788 på Tenerife i Puerto de la Cruz. De viser en jungleagtig organisk overflod, som alligevel er styret af menneskelig pleje og gror med et kunstnerisk, blomstrende og dynamisk overskud.
Det samme tema går igennem hendes oliemalerier: Den oprindelige natur pibler frem og kan være en utæmmet skygge i det kontrollerede menneskeskabte. Værkerne befinder sig i et grænseland eller krydsfelt imellem natur og kultur.
Vores livline til naturen kan ses gennem den historie en botanisk have kan fortælle. Det er ikke kun om sommerfugle og eksotiske planter, men også et vidnesbyrd om menneskets interesse som samler og opdagelsesrejsende, medbringende eksotiske planter hentet fra fremmede egne igennem flere århundreder. Interessen for botanik er samtidig også en interesse for det smukke; her det eksotiske og fremmedartede fra hele verden. Det vidner om evnen til at skabe et smukt og meditativt sted, hvor man kan nyde den ro og indånde den store gave som mennesket får tilbage fra naturen.
Det er fotos på akvarelpapir og oliemalerier i sarte farver af billedkunstner Pia Buchholtz


Udstillingen kan ses i Mellemrummet på Godsbanen, indgang 3f. fra Skovgaardsgade. Der er fri entre.
Fra d 10.-25. September, hverdage i tidsrummet 8-16.00

tenerife