Gå til hovedindhold

Project Art Writing med "MANIFEST" i ARoS Public

Skrevet 27. mar 2020

MANIFEST i ARoS Public
 november-december 2019

I november og december rykker Project Art Writing ind på ARoS Public. Her vil de sammen med kunstnerne Tanja Nellemann Kruse og Lise Skou vil undersøge, hvorfor manifestet har fået ny aktualitet i vores samtid. Manifestet er en performativ skrift, som vil overbevise, inspirere, nytænke og skabe forandring. Hvad er det i tiden, som kalder manifestet frem på ny? Hvad karakteriserer manifestet som skrift og udsagn i verden? Og hvordan skriver vi manifester til den nye tid, vi er på vej ind i?

Det er nogle af de spørgsmål, som Project Art Writing undersøger under titlen MANIFEST. Sammen med kunstnere, forfattere, forskere, aktivister, journalister og ARoS publikum – stiller Project Art Writing skarpt på såvel historiske som nyskrevne manifester. Undervejs ændrer ARoS Public karakter og bliver til en installation for grafiske gebærder, toneangivne historiske manifester og nye manifeste tekster skrevet af museets gæster.

Kom og vær med!

MANIFEST i ARoS Public indeholder blandt andet:
Artists in residence – Tanja Nellemann Kruse og Lise Skou
Skriveworkshops for museets voksne gæster
Daglige oplæsninger af manifester
Offentlige samtaler
Filmvisninger
Reenactments af SCUM Manifesto, Imagine og julemandsaktionen
 

Program for resten af MANIFEST

Torsdag d. 28. november: AaBKC Social med Project Art Writing og KH7: Madeleine Andersson, Kh7artspace
Læs mere her

Fredag d. 29. november: Maintenance Art - fælles genopførrelse på ARoS
Læs mere her

Lørdag d. 30. november: Manifest-symposium, Godsbanen
Læs mere her

Onsdag d. 4. december: Fremtidigt manifest for kedelig kunst
Læs mere her

Torsdag d. 12. december: Julemandaktion
Læs mere her

Fredag d. 20. december: Fællessang
Læs mere her

Om Project Art Writing
Project Art Writing er en lille idealistisk kulturorganisation grundlagt i 2013, i regi af Aarhus Litteraturcenter. Projektet drives på deltid af billedkunstner, kurator og kunstskribent Trine Rytter Andersen og Billedkunstner, forfatter og grafiker Lise Haurum. Projektet modtager kunstnerisk og organisatorisk sparing og hjælp fra Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter.

De forløbne seks år har projektet med støtte fra Aarhus Kulturhovedstad 2017, Kulturudviklingspuljen og Statens Kunstfond arbejdet med at undersøge, synliggøre og kvalificere art writing i Danmark og internationalt. Ambitionen er først og fremmest at skabe og fastholde en stærk Aarhusfunderet platform for tekstbaserede eksperimenter: art writing.

Project Art Writings samarbejder med kunstnere og art-writere baserer sig på et grundlag af gensidig tillidsbaseret udveksling fra kunstner til kunstner. Projektets praksis består i undersøgelser af art writing som et uforudsigeligt, eksperimenterende og porøst æstetisk felt. Dette udmøntes i masterclasses for skrivende fra alle de æstetiske fag og praktiske kunstnerworkshops samt seminarer, oplæsninger, performances, kunstneroplæg og demonstrationer, der også henvender sig til en bredere skare af skrive og tekstinteresserede publikummer.

I perioden 2018 – 2020 modtager Project Art Writing Flerårigt Basistilskud fra Aarhus Kommune.

Har du spørgsmål til Project Art Writing, så skriv gerne til artwriting@litteraturen.nu eller ring til projektleder Trine Rytter Andersen på 24859719.