Gå til hovedindhold

Over 200 ansøgninger til arbejdsophold for kunstnere under corona-nedlukning

Skrevet 17. feb 2021

En spontan idé fra det kunstnerdrevne udstillingssted Institut Funder Bakke, der skulle række en hånd ud til de mange kunstnerkolleger fanget under corona-nedlukningen, har resulteret i over 200 ansøgninger til et tværfagligt arbejdsophold på Institut Funder Bakke.

Joachim HamouFotokredit: Joachim Hamou, The Body keeps the Score, fra IFB 2020 udstillingen ”I Forsvar For Det Normative Barn”, foto: Joachim Hamou

Udstillingsstedet Institut Funder Bakke uden for Silkeborg har i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter tilbudt 5 kunstnere, forfattere, scenekunstnere og musikere 14 dages arbejdsophold på Institut Funder Bakke. Vi er ikke overraskede over de mange ansøgninger, for der er et kæmpe behov for initiativer, der støtter kunstnerne og skaber arbejdsmuligheder i en tid, hvor alle udstillinger er lukket, aflyst eller udskudt.

Udvalgt til et arbejdsophold er: Tore Hallas, ML Buch, Freja Sofie Kirk og Kamil Dossar, Anu Ramdas, Sidsel Welden.

Institut Funder Bakke, placeret i Funder uden for Silkeborg, transformeres midlertidigt fra februar til april 2021 til et residency, hvor kunstnere kan bo og arbejde med skoven som nærmeste nabo.

Ideen om at udbyde arbejdsophold til kunstnere på tværs af kunstarter, hvor de både får arbejdsro, men også møder nye kunstnere, opstod spontant og tidsperspektivet tillod ikke ventetid fra fonde og puljers lange behandlingstid. Behovet for at komme ud var akut lige nu for de mange kunstnere, der er påvirket af nedlukningen. Sammen med Aarhus Billedkunstcenter forsøgte Institut Funder Bakke derfor at løfte en økonomi til projektet på anden vis – via støttebidrag fra andre organisationer og institutioner. Selvom mange institutioner ligeledes er presset i disse tider, oplevede Institut Funder Bakke en stor opbakning til projektet, og 9 partnere har støttet projektet.
Institut Funder Bakke og Aarhus Billedkunstcenter er begejstrede over at se, hvordan institutioner og organisationer løfter i flok og gerne vil hjælpe kunstnere i en svær periode.

Projektet løber fra 19. feb til 5. april 2021

Arbejdsopholdet på Institut Funder Bakke er realiseret i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter og støttet af:

Museet for Samtidskunst
https://samtidskunst.dk/
RADAR
https://radarlive.dk/
Art Hub
https://arthubcopenhagen.net/
BKF
https://www.bkf.dk/
Copenhagen Contemporary
https://copenhagencontemporary.org/
Sound Art Lab
https://www.soundartlab.org/
Performing Arts Platform
http://theplatform.dk/da/forside/

Dansk Talentakademi
https://www.talentakademi.dk/
Huset for Kunst og Design
https://www.hfkd.dk/