Gå til hovedindhold

Open Call: Mesterlære i keramik, ved Mariko Wada

Skrevet 18. jun 2020

Datoer: d. 7 september – 4 december 2020
Ansøgningsfrist: d. 30 juni kl. 23.59

Aarhus Billedkunstcenter (AaBKC) søger to billedkunstnere til at deltage i vores første mesterlære-forløb i efteråret 2020 (september-november 2020). Forløbet ledes af keramiker Mariko Wada i regi af AaBKCs netværk for billedkunstnere i Region Midtjylland.

Inspireret af tidligere tiders mesterlære, hvor man blev oplært i et håndværk, faciliterer AaBKC i løbet af de kommende tre år tre mesterlære-forløb, hvor billedkunstnere tilbydes et intensivt læringsforløb hos en professionel billedkunstner. Forløbet vil fokusere på en udvikling af det kunstneriske håndværk i forhold til kunstnernes praksis i en tæt sparring med ’mesteren’.

Keramik er blevet populært igen som håndværk, også blandt billedkunstnere, og Mariko Wada tilbyder en både håndværksmæssig, konceptuel og kunstnerisk tilgang til arbejdet med keramik.

Om mesterlære-forløbet, fortælle Wada:
"Igennem mesterlæreforløbet får ’lærlingene’ mulighed for at få vejledning omkring keramikkens teorier og praktiske arbejdsmetoder, med fokus på modelleringsteknik. Derved får de værktøjer til at kunne realisere deres kunstneriske idéer til konkrete værker i keramiske materiale. Under forløbet vil der også være plads til fælles diskussioner, hvor deltagerne i fællesskab kan udveksle deres kunstneriske idéer, erfaringer og udfordringer."

Forløbet kan søges af to professionelle billedkunstnere med basis i Midtjylland. Vi foretrækker at deltagerne allerede har lidt erfaring i at arbejde med keramik. Det er også vigtig, at deltagerne har stor interesse i at udvide deres tekniske færdigheder og konceptuelle forståelse af keramik.

Mesterlære-forløbet vil primært finde sted i Wadas atelier i Aarhus (på Godsbanen). Deltagerne skal være tilgængelige til gruppesessioner den 7. og 14. september og den 4. december (13 timer i alt). Individuelle sessioner vil blive planlagt med Mariko efter aftale (15 timer). Det er gratis at deltage i forløbet, men man må påregne udgifter til forplejning og andet uforudset. Det er muligt for kunstnere med base uden for Aarhus at få dækket en del af deres rejseudgifter. Udgifter til materialer er som udgangspunkt dækket.

Ansøgningen skal indeholde:

  • Motivation (1000 tegn). Hvorfor vil du gerne deltage i mesterlære-forløbet? Hvordan kan det støtte din kunstneriske udvikling? Hvorfor ønsker du at arbejde med keramik, og på hvilken måde?
  • CV (max 1 side)
  • 5 billeder af tidligere værker eller projekter
  • Links til hjemmeside, sociale medier og/eller andre relevant online materiale

Send ansøgningen som PDF-fil til projektkoordinator@aabkc.dk senest d. 30. juni, 2020, kl. 23:59.

Mariko Wada arbejder med keramik, og undersøger forholdet mellem udtryk og sansning ved hjælp af keramisk form, farver, rum og stoflighed udstillet i og til forskellige skalaer. Med hænderne som det væsentlige værktøj arbejder hun med ler, og udnytter dets plastiske og formbare egenskaber til at skabe unikke keramiske udtryk.
Wada har en japansk baggrund, og har været bosat i Aarhus siden 1998. Hun har en uddannelse i æstetik og kunstteori fra Doshisha University i Kyoto i Japan, og hun fik sin keramiske uddannelse på Designskolen Kolding (2001-2006). Hun har modtaget flere priser i både ind- og udland, og hendes værker er præsenteret i mange forskellige nationale og internationale sammenhænge.|

Aarhus Billedkunstcenters netværk for billedkunstnere i Region Midtjylland sigter mod at styrke Region Midtjylland som en kunstproducerende region. Initiativet skal synliggøre de kunstneriske initiativer, der blomstrer mange steder i regionen, understøtte ny kunstproduktion og aktiviteter i områderne, opkvalificere kunstfaglighederne blandt regionens kunstnere, skabe nye internationale arbejdsmuligheder og kontakter – og generelt arbejde for en kultur, hvor aktører og organisationer inden for billedkunst tænker netværksorienteret i Region Midt.