Gå til hovedindhold

Netværk for dimittender

Skrevet 16. aug 2022

Bliv en del af et nyt, stærkt netværk for dimittender på tværs af landet. Billedkunstnernes Forbund har sammen med Aarhus Billedkunstcenter, Art Hub Copenhagen og Statens Værksteder for Kunst etableret et nyt netværk, der skal styrke dimittenders muligheder for at få et velfungerende arbejdsliv som kunstner efter endt uddannelse.

Netværket vil mødes hen over efteråret ca. én gang om måneden og du vil blive introduceret for nogle af de aspekter, der er godt at have styr på for at få hverdag, økonomi, faglig udvikling og karriere til at hænge sammen som nyuddannet billedkunstner. Der vil være oplæg om f.eks. fondsansøgning, hverdagsøkonomi & kontrakter, værkstedsmuligheder, residencies, netværk, kommunikation, synlighed og sociale medier mm. Der er mulighed for sparring ved hvert møde, og vi slutter af hver gang med fællesspisning.  

Hvem kan deltage?

Netværket er for dig, der er dimitteret fra et kunstakademi enten fra udlandet eller fra Danmark inden for de seneste fem år og som ønsker at få mere viden og erfaringsudveksle om, hvordan man kan etablere sig som billedkunstner efter dimission. Netværksmøderne vil også være et mødested til at skabe nye kontakter og forbindelser undervejs.

Der er plads til 30 personer i netværket og det er muligt at deltage i enkelte af møderne. Men vi vægter de tilmeldinger højest, hvor ansøgere har mulighed for at deltage i alle møderne.

Hvad er formatet?

Møderne varer typisk 2-3 timer. Der vil være et par oplæg á ca. 30 minutter hver, mulighed for sparring i fællesskab og vi afslutter hver gang med fællesspisning.

Møderne vil desuden være mulige at følge via zoom, dog primært med mulighed for at lytte med.

Hvornår og hvor afholdes møderne?

Onsdag d. 21. september 2022, kl. 16.00-20.00 – hos den uafhængige kunsthal i Ørestad, Simian

Onsdag d. 26. oktober 2022 kl. 16.00-20.00 – Statens Værksteder for Kunst 

Onsdag d. 16. november 2022 kl. 16.00-20.00 – Aarhus Billedkunstcenter

Tirsdag d. 6. december 2022, kl. 17.00-21.00– Art Hub Copenhagen

Hvad koster det?

Deltagelse i samtlige fire netværksmøder koster 100 kr. (inkl. forplejning). Hvis du kun ønsker at deltage i et af netværkets mødet koster det 50 kr.

Hvordan deltager jeg?

Send en kort motivationsmail (5-10 linjer) til BKF; Karen Mette Fog Pedersen, kmfp@bkf.dk om, hvorfor du ønsker at deltage, hvordan du vil deltage (antal gange) og hvad du håber at få ud af netværket. Første tilmeldingsdeadline er 1. september 2022.