Gå til hovedindhold

To kunstnere får international mulighed

Skrevet 19. dec 2023

I forbindelse med vores open call til Det selvorganiserede residency i foråret, oplevede vi stor interesse og modtog flere relevante og kreative ansøgninger fra kvalificerede kunstnere i Region Midtjylland, hvor i første omgang billedkunstner Tanja Nellemann Kruse blev valgt og har mødt nye samarbejdspartnere på sin rejse i efteråret 2023. På den baggrund har vi valgt at tilbyde et ophold til to andre kvalificerede ansøgere, for at give dem muligheden og samtidig afprøve og evaluere formatet i relation til to andre ophold og praksisser. Vi er glade for at kunne tilbyde et residency til billedkunstnerne Anders Visti og Ditte Lyngkær Pedersen, der skal til henholdsvis Tyskland, Holland og Sverige og er udvalgt i forbindelse med vores ansøgningsrunde i maj 2023.

Ditte Lyngkær Pedersens rejse går blandt andet til The Glas Factory, der er et af Nordens største glasmuseer og rummer et professionelt værksted, som kunstnere i Sverige benytter sig af. Programmet vil derudover have delstop hos tidligere medstuderende, som et led i at genoptage og vedligeholde et fagligt netværk i Sverige, hvorfra Lyngkær har en MFA fra Kunstakademiet i Malmø.

Anders Visti planlægger en rejse til Berlin og Rotterdam, hvor han blandt andet skal møde internationalt anerkendt kunstnere og pionere indenfor den digitale kunst. Derudover ønsker han at besøge Rotterdambaserede initiativer, for at genoptage og udvide sit netværk med kunstnere fra begge steder.

Vi ønsker begge kunstnere tillykke og et godt arbejdsophold i det nye år.