Gå til hovedindhold

Konference It's About Time 4. - 5. oktober

Skrevet 12. sep 2018

It's About Time

Konference om tidens betydning for offentlig kunst med målet om at inspirere til nye udviklingsmuligheder for Skulpturlandsby Selde

TID: 4. oktober kl. 15.00 - 5. oktober kl. 15.30
STED: Da Winti, Selde, Skive Kommune

TILMELDING TIL: Marianne Jørgensen / sklselde@gmail.com
SE PRIS OG PROGRAM NEDENFOR

Skulpturlandsby Selde har siden 2013 markeret sig som en af de byer i Danmark, der mest konsekvent arbejder med offentlig kunst som del af byens og egnens udvikling. Skulpturlandsby Selde er udviklet bottom-up af byens borgere i protest mod byens voksende omtale som "Udkantsdanmark". I forbindelse med en områdefornyelse i 2010 tog en borgergruppe initiativ til at bruge kunst og arkitektur som løftestang for udvikling af egnen og for at fastholde og tiltrække nye borgere.

Skulpturlandsby Selde - en platform for skulpturforsøg i offentlige rum og Somewhere - bureau for offentlig kunst inviterer borgere, kunstnere, professionelle fra relaterede fagområder og øvrige interesserede til at deltage i konferencen IT’S ABOUT TIME. Konferencen vil diskutere og evaluere på Seldes model for udvikling af byen gennem offentlig kunst og lokale mentorordninger, hvor lokale borgere støtter op om kunsten i forbindelse med overnatning, praktisk hjælp og sparring. Selde udgør på landsplan "best practice" for, hvordan kunst kan få relevans for en kommune, en by og dens borgere. Konferencen vil samle op på, hvordan kunst kan være med til at skabe livskvalitet, udvikling, oplevelser og viden, både for kunstnere, borgere og besøgende. På den lange bane har kunsten i Selde potentiale til at indgå i større strategiske udviklingsprojekter i krydsfeltet mellem kunst, anlægsprojekter og byudvikling.

Konferencens talere omfatter borgere, kunstnere, politikere og kunst- og arkitekturfaglige, der vil diskutere, hvad tid er, hvad tid betyder og har betydet for udviklingen af Selde og byens kunst og arkitektur. Målet er at kortlægge og diskutere, hvad Selde har gjort, introducere til igangværende og nye projekter, men også at se på, hvilken vej Selde kan gå og dermed inspirere til nye og fremtidige projekter og samarbejder.

Deltagerne vil på konferencens to dage bliver præsenteret for en række inspirerende oplæg om tid og på tid samt for en række panelsamtaler med Seldes lokale borgere, politikere, kunstnere, kuratorer, arkitekter, planlæggere m.v. Konferencen er en platform for borgere og professionelle til at mødes og engagere sig i tværfaglige diskussioner relateret til kunst, kultur og landudvikling.

Kom og deltag aktivt i samtalerne og bidrag med din viden, erfaringer og idéer og vær med til at kortlægge, udvikle og diskutere aktuelle vinkler på kunst, turisme og landudvikling og hvad offentlig kunst kan, når den får tid.

PRIS OG INFO
Konferencen er gratis, men deltagere vil blive opkrævet et beløb på 130 kr. for mad og drikke, inklusive fællesspisning og ginbar på konferencens første dag, morgenmad, frokost og kaffe på konferencens anden dag. Vi arbejder på at finde gratis logi hos lokale – tag sovepose og liggeunderlag med – men der kan blive en udgift på 180 kr. for at overnatte på feriegården i Floutrup.


Konferencens format er utraditionelt og består af tre sammenhængende dele:

1) Selve konferencen, der strækker sig over to dage med korte oplæg af 8 minutter, paneldebatter og samtaler

2) Udstilling med seks akademistuderende fra de skandinaviske kunstakademier. De studerende vil belyse emnet ”tid” skulpturelt og performativt og præsentere deres idéer/værker på konferencens første dag. Værkerne udvikles i en periode inden konferencen. Flere af værkerne vil blive i Selde efter konferencen.

3) En workshop, der udvikles af arkitekt Gitte Juul i samarbejde med byens og kommunens borgere. Gitte Juuls workshop tager udgangspunkt i hendes igangværende kunst- og arkitekturprojekt i Selde "Fragmenteret Hus".

DELTAGERE
De kunststuderende:
Alberte Westergaard / Det fynske Kunstakademi, Lasse Hieronymus Bo (Bergen Academy of Art and Design), Daniel Mølholt Bülow (Det Kongelige Danske Kunstakademi), Siska Katrine Jørgensen (Det Kongelige Danske Kunstakademi), Tora Schultz Larsen (Royal Institute of Art, Stockholm), Andreas Tang (Det Kongelige Danske Kunstakademi)

Øvrige:
JETTE GEJL (kunstner og moderator), MARGRETE MØLLER (lokal Seldeborger), GUNDHILD JUHR (lokal Seldeborger), ULRIKKE NEERGAARD (direktør, KØS Museum for kunst i det offentlige rum), SØREN TAANING (kunstner og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst 2016-2019), ANNE MARIE PAHUUS (filosof, Århus Universitet), GITTE JUUL (arkitekt, aktuel med værket Fragmenteret Hus), BENDT DYRBERG (formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Skive Kommune), KENNETH BALFELT (kunstner, deltaget på Skulpturlandsby Selde 2018), BIRGITTE KRISTENSEN og LENE NOER (kunstnere bag det første kunstprojekt i Selde og arrangører af GRASSLANDS), CHARLOTTE BAGGER BRANDT (direktør Råderum – mobilt kontor for Samtidskunst), KLAUS WEISS og KAREN HAVSKOV JENSEN (kunstnere, tidligere deltagere på Skulpturlandsby Selde), ANSAT FRA AARHUS 2017 (navn følger), BJARKE DANVIG (arkitekt og teamleder af Plan & Support, Skive Kommune), JURIST FRA SKIVE KOMMUNE (navn følger), SUSAN HINNUM (kunstner og kurator af Skulpturbiennalen SommerSkulpturSøby) og og LINE MARIE BRUUN JESPERSEN (Lektor, cand.mag. PhD, Aalborg Universitet).


PROGRAM
Konferencens første dag - Torsdag d. 4. oktober

Ankomst
14.00-14.30

RUNDE 1
15.00 - 15.30
Velkomst Marianne Jørgensen, Stenka Hellfach og Jette Gejl (moderator)

15.30 - 16.30
5-6 talere af 8 minutter

16.30 - 17.30
Paneldebat, spørgsmål og diskussion i salen

18.00 - 19.30
Fællesspisning

RUNDE 2
19.30 - 20.30
6 kunstprojekter om tid på hver 8 minutter

6 akademielever fra de skandinaviske kunstakademier præsenterer deres værker
- Alberte Westergaard / Det fynske Kunstakademi
- Lasse Hieronymus Bo / Bergen Academy of Art and Design
- Daniel Mølholt Bülow / Det Kongelige Danske Kunstakademi
- Siska Katrine Jørgensen / Det Kongelige Danske Kunstakademi
- Tora Schultz Larsen /Royal Institute of Art, Stockholm
- Andreas Tang / Det Kongelige Danske Kunstakademi

Akademieleverne er blevet inviteret til at udvikle et værk om TID. Et værk, der giver et ”fysisk billede” af tid. Det kan være et klassisk oplæg, en performance, en lydfil eller oplægget kan være værket selv. Kunstnerne er inviteret til at arbejde i Skulpturlandsby Selde hen over efteråret og drage nytte af stedets mentorordning, hvor lokale borgere støtter op om kunsten i forhold til overnatning, praktisk hjælp og sparring.

20.30-21.30
Dialog med akademieleverne om tid og sted i offentlig kunst og arkitektur
Søren Taaning, kunstner og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst (2016-2019) og Gitte Juul, kunstner og arkitekt

21.30
Ginbar og fest


Konferencens anden dag - Fredag d. 5. oktober

RUNDE 3
8.30 – 9.00
Morgenkaffe

9.00 – 9.30
Velkomst Marianne Jørgensen og Stenka Hellfach  og Introduktion ved moderator Jette Gejl

9.30 –11.15
5 talere af 8 minutter
Paneldebat
Spørgsmål og diskussion i salen

11.15 – 12.15
Frokost

RUNDE 4
12.15 – 14.00
5-7 talere af 8 minutter
Paneldebat
Spørgsmål og diskussion i salen

14.00 – 15.30
Tidsvandring
v/ Gitte Juul
Om tid, fleksibilitet og proces i arbejdet som arkitekt i Selde og udenfor Selde. Herunder introduktion til og visning af de realiserede dele af Gitte Juuls langstrakte projekt Fragmenteret Hus i Selde.

15.30
Konference slutter


Konferencen er støttet af Statens Kunstfond og Skive Kommune