(tidligere benævnt Marksneglen)
Der er opstået en stor fornyet interesse for de kunstneriske håndværksfag. Billedhuggerfaget kræver en del plads og ressourcer – både professionelle kunstnere, vækstlaget samt de unge der er færdige på Kunstakademierne mangler egnede værkstedsfaciliteter. Der er et stærkt behov for et sted, hvor processer som ex. stenhugning, svejsning, bronze- og beton-støberi - der fylder, larmer ryger og støver, kan få plads. Også eksperimenterende keramiske brændinger med jordovne, raku og pit-brændinger savner et egnet sted. Vi ønsker at skabe en fælles Værkstedsplads, der kan huse disse processer og ting i storformat på det tidligere Godsbaneareal i Aarhus.
Netværk og vidensdeling
Vi vil gerne styrke udøvelsen af disse fag - samle kompetencer og erfaringer – og skabe mulighed for at eksperimentere og udveksle viden i fællesskab. Arbejdsgruppen bag projektet består både af helt unge og ældre etablerede kunstnere, bl.a. Julie Stavad, Freja Niemann Lundrup, Laura Hjort Jensen, Lene Desmentik, Bjørn Kromann, Jens Rømer, Marianne Jørgensen, Kim Grønborg, Mette Skriver. Vi har under hele processen arbejdet tæt sammen med Aarhus Billedkunstcenter (AaBKC).
Den ny bydel Aarhus K
Den Grønne Kile er det område der strækker sig fra Godsbanen og helt ud på den anden side af Ringgadebroen, hvor den møder åen og Brabrandstien. På udvalgte steder er det muligt at ansøge om en plads og mulighed for at etablere aktivitet. Vores område er placeret ved Bygning K, her bliver adgang til toilet, bad og thekøkken, samt el, vand og renovation, hvorfor man betaler en månedlig husleje.
Vi er i dialog med Institut for (X)/Bydelskontoret, kommunens projektkoordinator på udviklingen af Godsbanearealet og Den Selvejende Institution Godsbanen, Billedkunstnernes Forbund, Århus Kunstakademi, SLETH arkitekterne, etc.
Økonomi
Vi har modtaget 75.000 kr. fra Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, penge som vil blive anvendt til indkøb af container (lagerplads/værktøj), traverskran, overdækning, mm. Der etableres en forening, hvis formål det bliver at drive og udvikle Skulpturværkstedspladsen/Huggeormen. Selve driften af Værkstedet kan også til dels finansieres af workshops/Masterclasses/mm afholdt på stedet for både professionelle og uddannelsesinstitutioner.
Vil du være med?
Vi vil lige nu gerne høre nogle bud fra alle interesserede på: Hvilke emner, workshops og/eller undervisere man kunne ønske sig. Kontakt os også, hvis I gerne vil benytte værkstedspladsen til et projekt i en periode – eller som et mere permanent værksted.
Orienteringsmøde og stiftende generalforsamling mandag den 3. juni kl. 19, Huggeormens Skulpturværkstedsplads ved K-huset, der ligger imellem Institut for (X) og Ringgadebroen (vis a vis Reuse)
Vi er vært ved en øl eller en Huggeormepunch!
Kontakt Mette Skriver, mobil 20 64 15 67, mette_14s@hotmail.com