Gå til hovedindhold

Digital udvekslingsforløb for kunstnere

Skrevet 11. mar 2022

Aarhus Billedkunstcenter og Castlefield Galleri, Manchester har i fællesskab udviklet Sustain, et program for professionel udvikling og udveksling mellem kunstnere, der fokuserer på co2 venligt og bæredygtige måder at producere og opleve kunst på. 

I øjeblikket deltager fem kunstnere fra Manchester og fem nyuddannede kunstnere fra Aarhus i et seks måneders program bestående af workshops, talks, kritik og professionel vejledning, der fokuserer på en bæredygtig praksis.

SUSTAIN giver kunstnere mulighed for at fokusere på at udvikle en miljøbevidst kunstnerisk praksis i forholdet til valg af materialer og produktionsmetoder og i forbindelse med research, udvikling og produktion af udstillinger (Eksempelvis ved hjælp af energivenlige installationer og transport). En bæredygtig kunstnerisk tilgang kan desuden bestå af kunst, der har til hensigt at udvikle CO2 neutral kultur.

Kunstnerne får hjælp til at udvikle gensidig faglig sparring, så de i løbet af programmet lærer, hvordan man opretholder et netværk af udøvende kunstnere, der arbejder med at nedbringe deres Co2 aftryk.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune, Fonden for kulturelt samarbejde mellem Aarhus, Manchester, Aalborg, The British Art Council, Manchester City Counsil, Creative industries Trafford