Gå til hovedindhold

BKF kursus: Intro til nye digitale teknologier

Skrevet 21. sep 2023

Vi står midt i en digital transformation, hvor en række teknologier lige nu former nye kunstneriske processer. Kunstig intelligens og blockchain påvirker både måden vi genererer billeder og tekst på samt hvilke forretningsmodeller, der former de kunstneriske erhverv. Med modeller som ChatGPT, der kan generere tekst og Midjourney, Stable Diffusion, Runway og DALL-E, der kan generere billeder og video, opstår der nye muligheder og udfordringer, der unægteligt vil ændre måden, hvorpå vi arbejder, forbruger og producerer. Men hvordan er disse nye teknologier anderledes og hvordan kan du som kunstner med fordel anvende dem til hverdag? Gennem en 1-dags workshop introduceres både begreber og teknologier og du får mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige platforme og modeller, så du kan bringe dem i anvendelse i dit kunstnerskab.  

Underviser

Majken Overgaard er kunsthistoriker og arbejder som kurator, foredragsholder og skribent med fokus på kunst og teknologi. Hun undersøger bl.a., hvordan datasæt kurateres, i samarbejde med Naja Holten Møller, lektor ved Datalogisk Institut på København Universitet.    

Kurset arrangeres i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter.

Praktiske informationer

Tid: 24. oktober 2023, kl. 10-16  

Sted: Aarhus 

Egenbetaling: 300 kr. inkl. forplejning. 

Tilmeldingsfrist: Tilmelding foretages via email på kmfp(a)bkf.dk 26. september 2023.  

Ved tilmelding bedes du et par linjer om dig selv, dit CV og hvorfor du gerne vil deltage på kurset og hvad du håber at få ud af det.

Foto: Workshop om digitale teknologier i samarbejde med Catch & BKF støttet af Statens Kunstfond. Foto: Christian Brems