Gå til hovedindhold

Art Weekend Aarhus - Online portfolio review

Skrevet 18. aug 2020

Aarhus Billedkunstcenter afholder online portfolio review for kunstnere og internationale kuratorer i forbindelse med Art Weekend Aarhus 2020.

Som et resultat af COVID19 bliver møderne mellem kunstnere og kuratorer i år online. Vi glæder os til at afprøve det nye format og se, hvilke muligheder det bringer. Vi inviterer ca. 25 kunstnere og 15 kuratorer til at mødes online i perioden 1.-16. oktober 2020.

Det nye mødeformat drager fordel af fleksibiliteten ved online-møder og kan forbinde kunstnere og kuratorer på tværs af hele verden. Ved at fordele møderne over to uger får kunstnere og kuratorer mere tid til at reflektere over indholdet af hvert møde.

Både kunstnere og kuratorer vil blive præsenteret på Art Weekend Aarhus’ hjemmeside.

Grundet udfordringer i forhold til planlægning omkring COVID19 kan vi endnu ikke bekræfte de deltagende kuratorer, der pt. er ved at blive inviteret. Vi opdaterer med information om kuratorerne på vores hjemmeside, så snart de er bekræftet: aabkc.dk.

Hvem kan søge om deltagelse
Professionelle billedkunstnere bosat i Midtjylland. Deltagerne skal have en uddannelse fra et dansk eller udenlandsk kunstakademi. Vi ser bort fra dette krav, hvis deltagerne har en aktiv, professionel kunstnerisk praksis.

Vi forventer at udvælge 25 kunstnere, der skal samtale med omkring 3 kuratorer i møder af ca. 20 minutter. Møderne afholdes online mellem d. 1-16 oktober 2020

Interesse i deltagelse”
I år inviterer Aarhus Billedkunstcenter kunstnere til at deltage på baggrund af netværk og kunstneres henvendelse. Hvis du gerne vil søge om deltagelse, vil vi bede dig sende en mail med følgende:

1. Bekræftelse på, at du kan have tre 20-minutters online-møder mellem d. 1-16 oktober 2020
2. Links til din hjemmeside og/eller sociale medier

Send din mail til: international@aabkc.dk senest tirsdag d. 25. august, 2020 kl. 23.59.

De udvalgte kunstnere vil inden kuratormøderne blive bedt om at indsende en kort biografi (max 600 tegn, på engelsk), et foto af deltageren, samt billeder af værker til en online portfolio. Materialet vil blive offentliggjort på Art Weekend Aarhus’ hjemmeside. Aarhus Billedkunstcenter hjælper med redigering af de engelske tekster.

Henvendelser og spørgsmål besvares pr. mail: international@aabkc.dk eller telefon: 23 45 33 60

Støttet af: Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler.