Gå til hovedindhold

Anne Dyhr og Stefan Bakmand er valgt til mesterlæreforløb

Skrevet 10. jan 2023

Aarhus Billedkunstcenter har i samarbejde med Lasse Krog Møller valgt to kvalificerede billedkunstnere til at deltage i vores mesterlære-forløb om kunstnerbøger. De to kunstnere, Anne Dyhr og Stefan Bakmand Andersen er valgt på baggrund af deres kunstfaglige kvalifikationer og motiverede tilgang til at engagere sig i forløbet.
 

Anne Dyhr har en mangeårig interesse for både at samle på og arbejde med tryksager og har to igangværende projekter, som hun håber at mesterlære-forløbet kan være med til at kvalificere arbejdet med. Anne Dyhrs interesse spænder bredt, fra den klassiske foto og tekstbog og derudover hun har en del erfaring med eksperimenterende håndlavede unika formater. Dyhr er uddannet fra Glasgow School of Art med speciale i Fine art Photography, 1998 og Cand.it i multimedier fra Aarhus Universitet, 2006

Stefan Bakmand Andersen ønsker at arbejde med en publikation, der er en hybrid af tegning, collage, fundne billeder, citater, og tekster som en encyklopædisk og indeksikalsk struktur. Projektet undersøger mysticisme, ontologiske emner og de psykologiske og åndelige aspekter af mennesket.

Stafan Bakmand håber: ”at forløbet kan hjælpe mig med min opkommende udgivelse, men også give mig redskaber og ideer til hvordan jeg kan arbejde med det arkiviske og med publikationer i fremtiden.” Bakmand har en Master i kunstnerisk research 2018-2019, Manama program, Sint Lucas school of arts, Antwerp, Belgien og er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015.


Forløbet ledes af Lasse Krog Møller i regi af AaBKCs netværk for billedkunstnere i Region Midtjylland og vil fokusere på en udvikling af det kunstneriske arbejde i forhold til kunstnernes praksis. Igennem mesterlæreforløbet får de to kunstnere, Anne Dyhr og Stefan Bakmand Andersen, mulighed for at få vejledning omkring både teoretiske og praktiske arbejdsmetoder, med fokus på realiseringen af konkrete værker.


Foto: Anne Dyhr

Foto: Luna Lund Jensen "Tungetale partitur No 3." af Stefan Bakmand Andersen, var en del af udstillingen "Just a Sip - covered with a face" på Cantina


Forløbet er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingsmidler.