Gå til hovedindhold

Amr Hatem tildeles residency på Agerupgård

Skrevet 20. dec 2022

På baggrund af vores Open Call til et residency på Samsø er vi glade for at meddele, at opholdet på Agerupgård tildeles billedkunstner, Amr Hatem. Vi er glade for interessen for dette call og har med stor interesse gennemgået ansøgningerne sammen med Agerupgård. Vi modtog flere meget kvalificerede ansøgninger fra kunstnere i Region Midtjylland, og valget af Amr Hatem er baseret på hans faglige kvalifikationer og projektforslagets høje grad af tilknytning til Samsø.
 
I forbindelse med sit arbejdsophold ønsker Amr Hatem at afslutte et projekt der er opstået og udviklet som en del af visuel antropolog, Line Grüners Ph.d.-afhandling, hvor hun blandt andet udførte feltarbejde på Samsø. Hatem ser dette residency som en mulighed for at videreudvikle og afslutte sit bidrag til en udstilling på Dokk1 med udgangspunkt i projektet og ikke mindst forstærke relationen til Samsø, hvor projektet er opstået. På Agerupgårds grafiske værksted ønsker Hatem at arbejde med serigrafi på tekstil med værker der er udviklet på baggrund af research om tillid og håb mellem Syriske flygtninge og deres nye lokalsamfund på Samsø.
 
Amr Hatem (1987) bor i Aarhus og er uddannet på Kunstakademiet i henholdsvis Damaskus, Syrien hvorfra han har en BFA fra 2010 og en MFA fra Det Kongelige Danske kunstakademi, København i 2020, hvor han sideløbende har deltaget i Maumaus Independent Study Program i Lissabon. Hatems kunstneriske praksis tager udgangspunkt i hukommelsens dynamikker og undersøger hvordan materialer og kroppe er bærere af historier.

Agerupgård er et nyt kunstnerdrevet sociokulturelt centrum på Samsø, der huser kunstnerophold, udstillinger, workshops, en kunstklub for børn, koncerter og andre kulturelle arrangementer. Det grafiske værksted udgør en central del af gårdens aktiviteter. Agerupgård er glade for interessen for deres residency og ser frem til at modtage Amr Hatem til januar.

Opholdet er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingsmidler.

Amr Hatem still

Foto still fra Amr Hatems igangværende projekt.