Gå til hovedindhold

Afgangsudstilling fra Det Jyske Kunstakademi

Skrevet 5. maj 2020

Dato: 8. maj - 24. juni 2020.

2020 - Pandemisikret afgang fra Det Jyske Kunstakademi
 
Det Jyske Kunstakademi byder velkommen til årets afgangsudstilling. Sammen med Kunsthal Aarhus trodser vores afgangsstuderende den globale pandemi og lader udstillingen 2020 udfolde sig i et program af enkeltpræsentationer. Værkerne kan opleves udefra i kunsthallens vinduespartier, glaskuben, på ydermuren, gårdspladsen foran Kunsthal Aarhus og på hjemmesiden kunsthalaarhus.dk. Et katalog er udgivet som et tillæg i Århus Stiftstidende og Randers Lokalavis. Tillægget indeholder fantomtegninger, der er skabt ud fra kunstneres beskrivelser af værkerne, som de oprindelig havde forestillet sig dem i kunsthallens nedre galleri. Siden er værkerne i sidste øjeblik blevet genskabt til det nye virussikrede udstillingsformat, hvor afgangsstuderende råder over vinduespartier og hjemmeside en uge ad gangen. På den måde opfører udstillingen sig, som det slogan vi alle har lært at kende: Sammen – hver for sig.

Program for de 7 dimitterende

08.–13.05.: Luna Lund Jensen
15.–20.05.: Frederik Rønde Sørensen
22.–27.05.: Eliyah Mesayer
29.05.–03.06.: Max Gam Iversen
5.06.–10.06.: Martin Kogi
12.–17.06.: Villiam Miklos Andersen
19.–24.06.: M. B. Pedersen

Udstillingerne kan ses døgnet rundt i og omkring Kunsthal Aarhus,
J. M. Mørksgade 13. 8000 Aarhus C.

2020 er et mood
2020 er et mood - en sindsstemning skabt af verdensomspændende skovbrande, konspirationer om en tredje verdenskrig og nu altså en pandemi, som få af os har oplevet magen til.
 
Da COVID-19 lukkede landet ned bare to måneder inden den officielle åbning i Kunsthal Aarhus, måtte udstillingens format ændres radikalt. Den mest toneangivende fælles ramme for de studerendes afgangsværker er de aktuelle udefrakommende omstændigheder. Med kort varsel måtte de gentænke deres værker fra et format til et andet. Det er det, der binder de syv udstillingsdele sammen, selvom de er spredt over tid. Allerede lang tid før at COVID-19-krisen ramte Danmark og resten af verden, besluttede de afgangsstuderende, at deres værker skulle illustreres af en fantomtegner, som ud fra kunstnernes beskrivelser, skulle formidle det værk, som endnu ikke eksisterede. 
 
”I deres nuttede tegneserie-format er fantomtegningerne et rammende symbol i al almindelighed for kontrasten mellem det tænkte værk og det værk som skal fødes ind i virkeligheden på de præmisser den givne verden tillader os. Den perfekte oversættelse mellem det tænkte værk og det realiserede findes aldrig,” fortæller udstillingens kurator Anna Weile Kjær.

Du kan læse mere på Kunsthal Aarhus' hjemmeside.

2020 - pressefoto

Illustration af Line-Gry Hørup