Gå til hovedindhold

Aarhus Art Prize 2023 - prismodtagere kåret

Skrevet 12. maj 2023

aarhus art prize 2023

Vinderne af Aarhus Art Prize 2023 Soloprisen: Mads Borre og Talentprisen: Laura Hjort Jensen

Aarhus Art Prize har det mål at hylde den unge kunst i Aarhus. Med to priser, initieret af Kunsthal Aarhus, Godsbanen, Aarhus Billedkunstcenter, Jyllands-Posten og ARoS, støttes talentfulde unge kunstnere, som bidrager særligt til byens kunstliv.

Juryen har udpeget dette års vindere af Talentprisen og Soloprisen. Begge priser blev overrakt til vinderne ved en prisceremoni på Kunsthal Aarhus den 11. maj 2023.

Laura Hjort Jensen, vinder af Talentprisen, juryudtalelse:
”Ved første øjekast gør Laura Hjort Jensens’ afgangsværk Sere ikke stort væsen af sig, som de ligger dér på gulvet som små udefinerbare kugler, i et mørkt hjørne eller ved dørtærsklen til kunsthallens skulpturhave. Som var de skrald, eller noget nogen havde tabt. Men ved nærmere eftersyn, træder disse små indtørrede knoldselleri besmykket med guldsmedevinger, torne, ostepops og håndsæbe frem som en lille, men ikke uvæsentlig hær med et vigtigt budskab til os. Vi berøres dybt af dette værk og Hjort Jensens evne til at undersøge en almen cyklisk tilstand, hvor livet gror og forgår. De små skulpturer indeholder mikroskopiske kig ind i naturens mekanismer, men besidder en stor symbolik, der peger på menneskets brutale indvirkning herpå – på vores sårbarhed, vores storhed og vores forfald.”

Læs mere om Laura Hjort Jensen og hendes kunstpraksis her: Laura Hjort (@laurahjortjensen) • Instagram-billeder og -videoer

Mads Borre, vinder af Soloprisen, juryudtalelse:
”Der er en sarthed på færde i Mads Borres værker og praksis. En skrøbelighed og intimitet, der kiler sig ind midt i hverdagens rod og kaos. I en række nye tegninger, skabt med pink tusch på bomuldspapir, ser vi intime kropslige møder midt i tøjdynger og rodebunker. Der er både en ømhed og en humor på spil i disse tegninger, der advokerer for en accept af behovet for nærhed og en samtidig afvisning af en perfekthedskultur. I andre skulpturelle værker genser vi samme skrøbelighed, selvom værkerne er skaleret op i størrelse og er skabt i stål. De forestiller et øje eller noget der kan minde om et par vinger. Ved hjælp af lyd, lys, tekst, performance, tegning og skulptur maner Borre en usædvanlige og tiltrængt ro frem, en nerve og et nærvær, der gør os i stand til at føle umiddelbar tilknytning til Borres værker og de almenmenneskelige vilkår, frustrationer og fragmenter, de på fineste vis berører.”

Læs mere om Mads Borre og hans kunstpraksis her: Mads Borre

 
Foto: Fra venstre: Pernille Taagaard Dinesen, Kirstine Højmose, Laura Hjort Jensen, Mads Borre, Maria Kjær Themsen, Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen, Diana Baldon, Marianne Grymer Bargeman