Gå til hovedindhold

AaBKC Social x Art Morning med Luna Lund Jensen og Sophie Filtenborg

Skrevet 09. jun 2022

Denne AaBKC Social x Art Morning er en del af Art Week og byder på lancering af et værk af billedkunstnerne, Luna Lund Jensen og Sophie Filtenborg. Ved arrangementet får du foræret et eksemplar af værket der er kommissioneret af Aarhus Billedkunstcenter. Der vil blive serveret en kop kaffe, mens de to kunstnere fortæller om tankerne bag og tilblivelsen af værket.

DATO: MANDAG D. 13. JUNI
TID: KL. 9-10
LOKALE: GÅRDHAVEN på Godsbanen
NÆRMESTE INDGANG: 3C
ENTRÉ: GRATIS

Værket består af en taperulle hvoraf der findes 7 forskellige versioner med forskellige tekstbrudstykker. Brudstykkerne er hentet fra forskellige sammenhænge - nogle fundet i de tekster kunstnerne møder i deres hverdag, andre nedskrevet ud fra erfaringer med kunstbranchen. Fælles for de forskellige versioner af værket, er at de alle forholder sig det kunstneriske arbejde på forskellige niveauer; økonomisk, socialt og personligt og på den måde forsøger at gengive de mange facetter af den kunstneriske praksis. Værket kan siges at være tekst som distribution, således at tapen rent funktionelt kan anvendes i arbejdssammenhæng, blandt kunstnere, gallerister, museumsansatte mm., og på den måde sprede sig i det usynlige arbejde det kan være, at pakke kunstværker ind og ud, sende/modtage og på anden vis sprede kunsten. Teksten på tapen vil optræde endnu mere fragmenteret når det bliver påført emballage, og tekstelementerne vil således være genkendelige for nogle, og for andre, sværere at afkode.

Tapen er blevet til på baggrund af et Open Call udbudt af Aarhus Billedkunstcenter med henblik på at øge synligheden blandt mulige brugere og partnere. I udvælgelsen lagde vi vægt på den kunstneriske kvalitet i at indtænke bæredygtighed i projektet i form af materialevalg og anvendelighed. Tapeværket er både fremstillet af og opfordrer til, at genanvende emballage i forbindelse med fragt og distribution af værker.

Tapeværket er blevet skabt i tæt samarbejde mellem billedkunstnerne Luna Lund Jensen (dimittend fra Det Jyske Kunstakademi 2020) og Sophie Filtenborg (dimittend fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2021). Begge kunstnere er en del af atelierfællesskabet Corporum der har til huse på Godsbanen, og som er støttet af Aarhus Kommune.