Gå til hovedindhold

AaBKC Social med Project Art Writing og KH7: Madeleine Andersson

Skrevet 27. mar 2020

I samarbejde med Project Art Writing og KH7artspace inviterer Aarhus Billedkunstcenter til morgenmad og en talk med kunstner Madeleine Andersson. Vi serverer en let morgenmad samt kaffe og the.

Project Art Writing undersøger manifestets genkomst i samtiden med et flerstrenget program fra deres midlertidige base i ARoS Atelier i november og december. MANIFEST handler om kritisk refleksion, samfundsengagement, indignation, vrede, klimastress og ikke mindst behovet for gennem den manifeste skrift, at forbinde sig med det, som betyder noget for individet og for samfundsudviklingen.
I forbindelse med symposiet MANIFEST: kritik krop og klode d. 30. november på Åbne Scene, Godsbanen, har Project Art Writing inviteret den unge, fremadstormende, svenske kunstner Madeleine Andersson (jf. nedenfor) på en uges ophold i Aarhus.

Andersson er kunstner, født i Sverige, med base i København. I hendes arbejder indgår humor, identitet, sex og vold som centrale knudepunkter, hvor hun søger at sætte spørgsmålstegn ved og omarbejde aktuelle definitioner af apokalypsen; om det er en personlig afslutning, en videregivelse af viden eller en global katastrofe. Ved hjælp af et legende og præcist sprog dramatiserer hun forskellige karakterer foran sit kamera med det formål at underholde og destabilisere sit publikum.

Andersson blev kendt af et bredere publikum i Danmark, da hun viste sin film I need to find myself before the icecaps have melted på dette års Forårsudstilling på Charlottenborg i København. Hun kommer til Aarhus ifm. sin deltagelse i Project Art Writings undersøgelser af hvorfor maifesterne har fået fornyet aktualitet i samtiden. Hun vil i en uge deltage i MANIFEST i ARoS PUBLIC, hvor hun og Project Art Writing skriver nye manifester sammen med Lise Skou og Tanja Nellemann Kruse. Desuden vises I need to find myself before the icecaps have melted d. 30. november ved et stort symposium der adresserer manifester via tre tematiske sessioner om KRITIK, KROP OG KLODE på Åbne Scene fra kl. 10 - 17 på Godsbanen
Mere info: http://www.litteraturen.nu/artwriting/project-art-writing-2019/manifest-symposium/

Arrangementet vil foregå på engelsk. Alle er meget velkomne! Project Art Writing vil også være til stede og parate til at svare på spørgsmål vedr. MANIFEST.

Madeleine Andersson