Gå til hovedindhold

AaBKC Social: Mød Susanne Westerberg på Den Blå Hest

Skrevet 09. aug 2021

Den svenske kunstner Susanne Westerberg er på residency i Aarhus og Viborg i September. Kort efter Susannes ankomst d. 2 september, vil vi gerne invitere til en AaBKC Social på Den Blå Hest i Marianne Jørgensens værksted. Her kan I møde Susanne og høre mere om hendes praksis og nogle udvalgte projekter over en uformel morgenmad.

Susanne Westerberg præsenterer sig selv således:

Min interesse og kunstneriske praksis er altid baseret på naturen, det naturlige og kommunikation i en bredere forstand. For mig er naturen et udgangspunkt for at undersøge adfærd og begivenheder, der involverer både mennesker, dyr og natur. Materialet og teknikkerne varierer løbende, men er primært tegning, grafik og installationer. Naturen er en kilde til inspiration og sted, der er til stede i både mit valg af materialer, metoder og teknikker. For mig er de evolutionære spor i vores adfærd og naturens mønster en måde at forstå både mig selv og verden på.

Jeg er desuden en del af en kunstnerduoen MASU, sammen med Mattias Gunnarsson siden 2012. Vi arbejder med 2 og 3-dimensionelle tegninger, større midlertidige installationer og skulpturer. Værkerne er brugerinddragende og skaber dialog i forskellige processer og sammenhænge. MASUs arbejde giver energi og spreder sig til mit eget arbejde og danner stiklinger med sine egne veje.

Konst i Halland og Aarhus Billedkunstcenter har udarbejdet en udvekslingsaftale, hvor en kunstner fra henholdsvis regionen Halland og Region Midtjylland, kommer på residency i den anden kunstners region i september 2021. De to kunstnere er blevet udvalgt gennem et open call, der har haft fokus kunstnere med interesser indenfor kunst i offentlige rum, land art, brugerindragende projekter eller en kombination af disse og andre interesser. Vi har fornøjelsen af at byde den svenske kunstner Susanne Westerberg velkommen i Aarhus fra 1.-10. september, hvorefter hun tager videre til Viborg d. 10.-20. september, hvor Viborg Kunsthal og Riddergade Air vil være hendes værter.