Kursus for BKF-medlemmer: Store krukker mm.

BKF – KURSUS: STORE KRUKKER MM

Hensigten med kurset er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at arbejde med store formater i keramik. Et kunstnerisk eksperiment, der kan udfordre og udvikle både den enkelte – og det keramiske håndværk

I forløbet bygges der store krukker og andre emner hvor der eksperimenteres med forskellige keramiske teknikker og overfladebehandlinger: Begitninger, sinterbegitninger, oxyder, dekorationsfarver, penselglasur, sgrafitto, glasering mm.

Forløb

Første dag på kurset er der introduktion til processen og de mange muligheder indenfor forskellige typer af ler, farver og glasurer. Der fremstilles prøver, der tørres og forbrændes, så de fælles erfaringer/prøver kan anvendes på de store ting der fremstilles senere hen. De to næste dage deles gruppen i to, så begge hold på skift får mulighed for dels at modellere de store krukker på drejeskive - og dels arbejde med andre emner efter eget valg.

 

 

Dag 1.

Lørdag 24/3

Kl. 10-16

Alle deltagere

Intro til forløbet. Info om processen og muligheder angående lertyper, overfladebehandling, mm. Forsøg med diverse teknikker, produktion af prøver.

 

 

Prøverne tørres og forbrændes i den mellemliggende periode

 

 

Hold A

Hold B

Dag 2.

Fredag 13/4

Kl. 13-19

Instruktion i store krukker

Evt. dekoration med begitninger.

 

Arbejde med andre keramiske emner. Evt. dekoration med begitninger.

Glasering af prøver fra dag 1.

Dag 3.

Lørdag 14/4

Kl. 10-16

Arbejde med andre keramiske emner.

Evt. dekoration med begitninger.

Glasering af prøver fra dag 1.

Instruktion i store krukker. Evt. dekoration med begitninger.

NB: Den allersidste glasering betales individuelt af de enkelte deltagere efter kurset er slut.

Undervisning

Formværkstedets leder Jakob Keis Fiedler vil undervise i modelleringen af de store ca. en meter høje krukker, der vil foregå på elektriske drejeskiver. Den første mødedag er det Mette Skriver, som også er ansat på Formværkstedet, der varetager undervisningen.

Jakob Keis Fiedler er uddannet på Designskolen i Kolding og har desuden meget erfaring med store keramiske projekter fra sin tid som medarbejder på Tommerup Teglværk.

I keramik er et håndværk med ekstremt mange muligheder og komponenter, Mette Skriver vil desuden være til stede på dag 2 og 3 for at hjælpe deltagerne igennem de mange processer.

Sted

Kurset afholdes på Formværkstedet på Godsbanen i Aarhus, og deltagerne kan efter kurset fortsætte deres arbejde/anvende faciliteterne i værkstedet ordinære åbningstider.

Pris: Der er søgt om tilskud fra fonde, og prisen forventes at blive ca. 860 kr. for BKF-medlemmer. Et beløb der stort set svarer til materialeudgifter og brændinger.

Tilmelding på info@bkf-midtjylland.dk hurtigst muligt, gerne senest 9. marts.