Artist Talk: Elise Ferguson, Douglas Melini, Gary Petersen (US)

Kunsthal Aarhus d. 10. Januar 2018 kl 15.30-17:00

De tre anerkendte amerikanske kunstnere - Elise Ferguson, Douglas Melini og Gary Petersen - er i Danmark for at deltage i udstillingen 'Geometric Behavior' der vises i KUNSTPAKHUSET i Ikast (13/1 - 15/2 2018). Udstillingen er kurateret af kunstneren Katrine Hvid.

Kunstnerne er i deres daglige virke en del af kunstscenen i New York, hvor de arbejder indenfor det konkrete geometriske maleri.

Elise Ferguson:
"En stor del af min praksis drejer sig om iagttagelsens fleksible natur. Jeg stræber efter at lave værker der både er skabt med intellektet og som alligevel er fysiske. Værker der afspejler min endeløse fascination af materialet, dets fysiske muligheder og begrænsninger."
Elise, der oprindeligt er uddannet indenfor skulptur, arbejder med farvet gips, silketryk og MDF. Hun laver en slags 'bærbar fresko' som også danner et subtilt relief. I sin praksis arbejder hun, meget lig arbejdsmetoden i improviseret musik, med loopede former som starter, stopper, transformeres og afsluttes, og skaber værker der både er omhyggeligt planlagte og præget af tilfældige momenter.
Elise Ferguson henter inspiration f.eks. i arkitekturen og det 20. århundredes tekstilkunstnere.

Se mere her: www.eliseferguson.com/

Douglas Melini:
"Helt enkelt, så er de nyeste billeder blevet mere figurative. Dvs. jeg omdanner de geometriske abstraktioner og min maleriske gestus til landskaber. I malerierne er jeg blevet mere fokuseret på hvordan vi betragter rum. Det vil sige linje og form, og de elementer der er involverede i at skabe et billede." 
Douglas Melini henter inspiration fra f.eks. tidlige italienske malere som Giovanni Cimabue og Duccio di Buoninsegna, såvel som Josef og Anni Albers, Frank Stella og amerikansk folkekunst som 'Pennsylvania Dutch'.

Se mere her: www.11rgallery.com/artists-and-projects/douglas-melini 

Gary Petersen:
"Jeg arbejder indenfor en 'hard edge' geometrisk stil, men alligevel med en lyrisk uforudsigelighed, hvor jeg bruger stærke farver og Amerikansk Pop. Mine værker arbejder med rumlig tvetydighed og noget der måske kan karakteriseres som science fiction. Jeg voksede op i tresserne med tegneserier som mine landskaber, og jeg er interesseret i hvordan reklamebranchen, designere og pop kulturen har banet vejen for den lange tradition for geometrisk abstraktion i deres designs. 
Gary Petersen er inspireret af tegneserier som f.eks. The Jetsons, og af 50'ernes og 60'ernes optimistiske grafik.

Se mere her: www.garypetersenart.com 

..................................

Arrangementet støttes af: 
Aarhus Kunstakademi
Aabkc - Aarhus Billedkunstcenter
Kunsthal Aarhus