TækkerAIR Aarhus – ny styrkelse af det internationale kunstmiljø i Aarhus

TækkerAIR Aarhus tilbyder fra december 2017 internationale kunstnere, kuratorer og kritikere arbejds- og netværksophold i Aarhus faciliteret af Aarhus Billedkunstcenter. Med sit sponsorart af en toværelses lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus støtter Tækker Group/Tækker Fonden udviklingen af det aarhusianske billedkunstmiljø i et internationalt perspektiv.

TækkerAIR Aarhus administreres af Aarhus Billedkunstcenter, som kører et selvstændigt residency-program AaBKC Residency for internationale kunstnere og kuratorer, via TækkerAIR Aarhus' lejlighed. Når lejligheden ikke er optaget af AaBKC Residency kan den bruges af AaBKCs netværk i Aarhus til internationale gæster, der bidrager til udviklingen af nye internationale netværk for kunstscenen i Aarhus. Lejligheden, der er et tidligere butikslejemål, kan benyttes til ophold, arbejde og mindre udstillinger.

AaBKC Residency vil to gange årligt fra 2017-19 invitere en international kurator og kunstner til at bo og arbejde i Aarhus i to måneder. Programmet fokuserer på netværk, der kan udvikle professionelle kontakter mellem besøgende kunstnere og kuratorer og det lokale kunstmiljø i Aarhus. Målet er at opdyrke internationale netværk i Aarhus og at skabe nye muligheder for lokale kunstnere. AaBKC Residency er en del af AaBKC International; Aarhus Billedkunstcenters nye internationale udviklingsplatform.

 

AaBKC Residency støttes pt. af Det Obelske Familiefond og Tækker Group.

TækkerAIR Aarhus administreres af Aarhus Billedkunstcenter.