Gå til hovedindhold

Netværksmøder

På Aarhus Billedkunstcenter holder vi jævnligt åbne netværksmøder, hvor kunstnere, kunstinteresserede og andre kreative sjæle er mere end velkomne til at deltage. Ved netværksmøderne bliver forskellige emner og temaer inden for kunstverdenen taget op.

Blandt disse netværksmøder holder vi månedligt torsdagsbaren "ART BAR", som er et mødested for Aarhus' kunstmiljø. Ved hvert arrangement vil der være faglig imputs fra lokale, nationale og internationale kunstnere eller andre nye initiativer. Hvis du er interesseret i at stå for et oplæg kan du kontakte Aarhus Billedkunstcenter her.

Artbar

Kommende ART BAR arrangementer:

Oktober-arrangement annonceres snarest

 

Tidligere afholdte ART BARs:

- 14. september 2017 blev ART BARen gæstet af billedkunstner Martin Nore sammen med Aarhus Universitetsprofessor Gorm Harste og pædagogisk konsulent ved University College Lillebælt Lars Clausen. Martin indledte sin talk med en fremvisning af sin kunstfilm Kontrolleret Kaos - Fra krig til kunst, og hermed var aftenens tema angivet. Som dansk krigsveteran med en PTSD diagnose fortalte Martin om sin indgang til sit kunstnervirke, og hvordan han med sin kunstpraksis dels har hjulpet andre traumeramte krigsfolk, og dels har rejst rundt i verden med en fredsmission for øje. Gorm Harste og Lars Clausen, som har fulgt, sparret og samarbejdet med Martin, supplerede undervejs med hver deres felt af akademiske og faglige perspektiver til krig, kunst og terapi.

- 25. august 2017 bød på en talk af AaBKCs polske Artist-in-Residence, Malgorzata Zurada. I forlængelse af Malgorzatas udstilling i Mellemrummet på Godsbanen, snakkede hun om sin fascination af og fokus på planetariske kræfter og magi fra 1100-tallets grimoire Picatrix. Hendes arbejde er centreret i det visuelle sprog i tæt forbindelse til vestlig mystik, hvor hun undersøger de skjulte meninger og symboler. Talken udviklede sig blandt andet til en filosofisk diskussion omkring distinktionen mellem videnskab og magi. Til talken havde Malgorzata kreeret en playliste, der yderligere skabte en okkult stemning.

- 22. juni 2017 havde vi fornøjelsen af en talk fra vores curator-in-residence Mary Conlon, som til dagligt har sit virke som kurator i Limerick, Irland. Efter et seks ugers ophold i Danmark fortalte hun om sit møde med Aarhus, hvor hun blandt andet medvirkede i ART Weekends speed-dating event, og forestod fire AaBKC Socials - frokost-netværksmøder - med stor succes under sit ophold. Mary fortalte også om sit udstillingssted Ormston House i Limerick.

- 4. maj 2017 gav den hollandske kunstner Carolien Adriaansche en talk til vores ART BAR om hendes arbejde med materialet plastik, der er udgangspunktet for hendes kunst. I forbindelse med udstillingen Biotic Synthetic i Godsbanens Foyer var Carolien blevet inviteret på et kort ophold i Aarhus, hvor hun arbejdede på en stedspecifik installation til udstillingen. 

- 6. april 2017 samarbejdede AaBKC med Det Jyske Kunstakademi om en ART BAR, som foregik på SpLab (speciallaboratprium for kunst og offentlighed). Aftenens tema var vores nyligt opstartede program Traverse - Connecting International Art Communities, og kunstneren Anders Visti kom og fortalte om dialogen mellem ham og den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz, der var de to første kunstnere til at samarbejde i Traverse-programmet. 

- 1. marts 2017 afholdte vi vores ART BAR i Salonen på ARoS Public. Arrangementet tog udgangspunkt i temaet Artist-in-Residence og bød på oplæg af Frederik Harvendel, der er direktør for Statens Værksteder for Kunst, og kunstner Roos Holleman, der er i residence i det nye ARoS Atelier.         

- 9. februar 2017 slog vi pjalterne sammen med KH7, der er et værkstedfællesskab ved sydhavnen i Århus. Til aftenen havde vi inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten, der kom og fortalte om deres praksis og arbejde med at omdanne et nedlagt slagteri i Holstebro til en kulturel smeltedigel. Derudover fik vi mulighed for at opleve og blive klogere på Louise Sparres udstilling Subject/Object i KH7 Artspace.    

- 19. januar 2017 gjorde et par af medlemmerne fra initiativet ORAUM os klogere på dette spændende foretagende, der fungerer som en digital platform for forskellige projekter og udtillinger. 

- 8. december 2016 inviterede vi til Jule-ART BAR med gløgg og æbleskiver, hvor der blev hygget, juleklippet og spillet pakkeleg.

- 24. november 2016 præsenterede kuratorerne bag udstillingskonceptet PRESENT udstillingen "Pleasing" i Foyeren og kunstneren Lise Haurum præsenterede sin udstilling "Rød" i Produktionsgangen.

- 6. oktober 2016 afholdte vi hos AaBKC vores første ART BAR med oplæg af kunstnerne Christian Saucedo og Agniezka Wolodzko om deres recidencies i Aarhus