Gå til hovedindhold

Liste over andre residencies

Leder du efter residency-programmer, informationer og videre links til værtsinstitutioner er her et udvalg af gode hjemmesider med oversigter over residencies

  • RU - Residency Unlimited  Overskuelig liste over deadlines til ophold i hele verden og muligheder for netværk og vejledning. 
  • Trans Artists er et hollandsk videncenter om internationale residencyprogrammer. De har en overskuelig og opdateret oversigt, hvor man kan søge efter residencies inddelt efter kunstarter og lande. Desuden er der tips til ansøgninger, adgang til personlige historier og blogs.
  • Res Artis er et internationalt netværk af artist-residencies og kunstnerorganisationer. organisationen er baseret i Holland og har en oversigt, der dækker alle kunstarter.
  • Alliance of Artists Communities dækker alle kunstarter og har masser af gode råd om residency-ophold og lærerige personlige historier om at være artist-in-residency. Oversigten er primært knyttet til USA.

Diverse residencies for kunstnere

Triangle France - residency
Hangar
Picture Berlin
HIAP - Helsinki International Artist Programme

Statens Kunstfond og deres residencemuligheder

Ved Statens Kunstfond kan man søge støtte til et eget planlagt residence-ophold, men der er også allerede etablerede recidencies i New York, Paris, Rio de Janeiro, Los Angeles, Bruxelles, og London, man kan søge om. Se mere på www.kunst.dk.

Vejledning af Aarhus Billedkunstcenter til ansøgninger og finansiering 

Ønsker du som billedkunstner eller kurator at komme på et residenceophold i udlandet, hjælper vi dig gerne med at rådgive om mulighederne. Hvis du ønsker et rådgivende møde, kontakt leder@aabkc.dk.