Gå til hovedindhold

Links and contacts in Berlin

(In Danish)

Guides og oversigter

På IndexBerlin får du en grundig oversigt over de mange, forskellige gallerier og udstillingssteder i Berlin. Se nærmere på linket her

Links

3pigs - Berlin independents Guide er en kunstnerdrevet kommunikationsplatform med fokus på at fremhæve Berlins samtidskunstscene fra kunstnernes  synspunkt. De samler Berlins ferniseringer, udstillinger,  gallerier og værksteder. Følg med her.

3 Pigs

På EXBERLINERhjemmeside kan du læse om kommende kulturarrangementer i Berlin samt få gode tips til spændende spisesteder, biografer og meget andet!

Exberliner


Gallerier og udstillingssteder:

Arndt
Potsdamer Strasse 96, 10785 Berlin.
info@arndtberlin.com
http://www.arndtberlin.com/website/home
Åbningstider: tirsdag-lørdag 11-18.

Matthias Arndt åbnede galleriet i 1994. Det var et af de første gallerier for samtidskunst med en international profil i det tidligere Østberlin. De udvidede galleriet til asien og har i dag et udstillingssted i Singapore. Både i Berlin og i Singapore præsenterer Arndt soloudstillinger af både etablerede og up-coming kunstnere.

Babylon
Rosa-Luxemburg-strasse 30, 10178 Berlin.
T: +49 30 2425969 
www.babylonberlin.de

Babylon er en biograf, hvor du kan se film. Men der foregår også mange andre kulturelle arrangementer. Fx. koncerter, litteraturoplæsninger og videokunst ved midnat. Billetter kan købes på hjemmesiden.

Galerie EIGEN + ART
Auguststrasse 26, 10117 Berlin.
berlin@eigen-art.com 
http://www.eigen-art.com/index.php
Åbningstider: tirsdag-lørdag 11-18.

Gallerie EIGEN + ART åbnede i 1992 og ligger i Berlin Mitte. Galleriet repræsenterer etablerede og unge kunstnere, der spænder bredt over flere medier inden for samtidskunst; video, fotografi, installation, maleri, performance, koncept og skulptur.

EIGEN + ART Lab
Auguststrasse 11-13, 10117 Berlin
lab@eigen-art.com 
http://www.eigen-art.com/index.php
Åbningstider: tirsdag-lørdag 11-18

EIGEN + ART Lab åbnede i marts 2012, og er det tredje galleri Eigen + art har åbnet (et i Leipzig og det andet i Berlin). Udstillingsstedet udstiller udelukkende værker af kunstnere, der ikke er bosiddende i Berlin. Målet er at introducere ny kunst til Berlin og præsentere det i en ny kontekst. Galleriet ser samtidigt gerne et samarbejde over længere tid. 

Galleri Heike Arndt
Voigtstrasse 12, 10247 Berlin-Friedrichshain.
mail@heike-arndt.dk 
http://berlin.heike-arndt.dk/
Åbningstider: tirsdag-fredag 11-19, lørdag 11-18

Heike Arndt er placeret både på Lolland i Danmark og i Berlin. Galleriet søger en aktiv og dynamisk dialog i nordens kunstscene, og forsøger at indgå i tværkulturelle samarbejder med nordiske og tysk-baserede kunstnere. Galleriet fokuserer på maleri, skulptur, tegning, grafik og nye medier. Galleriet tilbyder ligeledes andre arrangementer som events og projekter. De har også arrangementerne Scandinavian Meeting Point, som er for skandinaviske kunstnere. Det kan derfor være et godt sted at få et netværk.

Galerie Martin Mertens
Linienstrasse 148, 10115 Berlin
info@martinmertens.com
www.martinmertens.com
Åbningstider: tirsdag-lørdag kl. 12-18

Galleriet åbnede i 2006, og har mange faste kunstnere tilknyttet. Der afholdes artist talks i galleriet. Galleriet har udvidet med et project space i Karlsruhe, der kaldes MM Projects. Det giver unge kunstnere en platform, hvor de kan vide deres værker. Lokalerne tilbydes ligeledes til gæsteudstillinger og til udstillinger af gæstekontorer.

Greenhouse Berlin
Gottlieb-Dunkel str. 43/44 , 12099 Berlin
Email: PlateauGallery@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/GreenhouseBerlin

Greenhouse Berlin er et gigantisk kunstnerkollektiv/ kreativt udstillingssted, hvor både lokale og internationale kunstnere bor og arbejder sammen. Disse ofte tværfaglige projekter udstilles i kollektivets store udstillingslokaler ved navn  Plateau Gallery. Mangler du et billigt, anderledes og spændende alternativ til opholdet i Berlin bør du undersøge dette sted nærmere!   

GRIMMUSEUM gUG
Fichtestrasse 2, D-10967 Berlin.
Email: info@grimmuseum.com
http://www.grimmuseum.com/
Åbningstider: onsdag-lørdag 14-18

Grimmuseum er et udstillingssted for internationale kunstnere og up-coming kuratorer. I de sidste 3 år har de arbejdet med mere end 400 kunstnere på 60 forskellige udstillinger. På det seneste har de dog primært koncentreret sig om soloudstillinger. Udstillingsstedet gør meget for at støtte den udstillende kunstner. De finansierer produktionen af nye værker og repræsenterer kunstneren på kunstmesser samt yder hjælp til publikationer. 

HAU - Hebbel am Ufer
Stresemannstr. 29, 10963 Berlin.
Theaterkasse: Tel. +49 (0)30.259004 -27
http://www.hebbel-am-ufer.de/home/

HAU danner ramme om en mængde performancefestivaller, konferencer, fester mm., som alle omhandler nytænkende scenekunst.
-Stedet inkluderer også et pizzeria. 
Se HAU's nuværende program her

Insitu
Kurfürstenstraße 21-22, 10785 Berlin.
Info@insitu-berlin.com
www.insitu-berlin.com
Åbningstider: onsdag-fredag kl. 16-19, lørdag kl. 14-18

Insitu ligger i Schöneberg og har en undersøgende profil. Stedet åbnede i sommeren 2014, og er dermed et de helt nye udstillingssteder i Berlin for samtidskunst. De afholder ofte talks, performances, foredrag og andre arrangementer. Med arrangementerne vil de gerne skabe netværk og relationer mellem kunstnere og andre inden for Berlins kunstscene.

Kolonie Wedding
Kontor: Soldiner Strasse 92, 13359 Berlin.
info@koloniewedding.de
www.koloniewedding.de/
Åbningstider: mandag-fredag kl. 10-14

Mange af kunstnerne i Wedding har slået sig sammen og lavet en fælles kunstguide. Der er mange gode steder med, og der er ofte open calls. En aften om måneden har alle stederne åbent på samme tid, hvor man kan gå fra galleri til galleri. 

Kollektiv i Tempelhof

I Tempelhoff ligger et kæmpe kunstnerkollektiv. Det er et meget sært og utopisk kreativt sted, der er værd at opleve. Der er flere forskellige venues til udstillinger

Kreuzberg Pavillon
Naunynstrasse 53, 10999 Berlin.
Der er udstillinger hver lørdag.
info@kreuzbergpavillon.de
http://kreuzbergpavillon.tumblr.com/

Kreuzberg Pavillon har siden september 2010 været et af Berlins mest aktive og uafhængige non-profit projektsteder. Netværk og udveksling med kunstnere, aktivister, initiativrige personer, samt kunstneriske- og sociale projekter i og uden for Berlin, er i højsædet. Profilen er ikke så meget maleri, men mere videokunst og små installationer.

Kulturbrauerie
Schönhauser Allee 36, 10435 Berlin-Prezlauer Berg
På Kulturbrauerie er der mange kulturelle arrangementer, fx. koncerter, oplæsning, dans og meget mere.
www.kulturbrauerei.de

Künstlerhaus Bethanien
Kottbusser Strasse 10, 10999 Berlin.
Åbningstider: tirsdag-søndag 14-19

Künstlerhaus Bethanien havde først hjemme i en gammel hospitalsbygning fra midt i 1800-tallet, men i 2010 flyttede det til en gammel fabriksbygning fra 1912 nær Kreuzberg. (Den nye bygning har større udstillingsrum og bedre faciliteter). De stiler efter at være et internationalt, kulturelt centrum i Berlin, og har blandt andet et residencyprogram med atelierer og udstillingssteder til kunstnerne. De arbejder for at fremme samtidskunsten og har bl.a. udviklet ”International Studio Programme”. Læs mere om ordningen her: http://www.bethanien.de/en/kunstlerhaus-bethanien/programme/

Literaturforum im Brecht-Haus
Chausseestrasse 125
www.lfbrecht.de

Literaturforum er for alle, der er interesserede i litteratur, teater, historie og politik. Flere gange om året er der store arrangementer, hvor der bliver afholdt foredrag om forskellige tematikker inden for litteraturen. Programmet kan ses på hjemmesiden.

Literatur Haus Berlin
Fasanestrasse 23, 10719 Berlin-Charlottenburg
literaturhaus@literaturhaus-berlin.de
www.literaturhaus-berlin.de
Åbningstider: mandag-torsdag kl 10-17, fredag kl 10-14

Huset har både en boghandel og en café. Og udover det er der jævnligt litteraturarrangemanter med foredrag. Der kan reserveres billetter på hjemmesiden.

Motto Berlin
Skalitzer Strasse 68, 10997 Berlin.
mottodistribution@gmail.com
www.mottodistribution.com
Åbningstider: mandag-lørdag 12-20

Motto er en butik, der forhandler bøger, magasiner og kunstneriske publikationer. Forskellige præsentationer og arrangementer i forbindelse med udgivelser finder sted hver måned. Ligeledes er der ofte events med henblik på kunstnere og kunstskoler.

Neuer Berliner Kunstverein (NBK)
Chausseestrasse 128/129, 10115 Berlin.
Email NBK på http://www.nbk.org/en/global/kontakt.html
www.nbk.org
Åbningstider: tirsdag-søndag12-18, torsdag 12-20

Neuer Berliner Kunstverein åbnede i 1969 med målet om at vise samtidskunst til et bredt publikum, og inviterer publikum til at deltage aktivt i kulturelle processer. Museet har bl.a. et ”artothek”, et slags kunstbibliotek, hvor skoler, institutioner eller firmaer kan låne kunstværker til udstillinger. NBK forstår sig selv som en platform for Berlins unge kunstscene, og har også et residency-program. Diskussionsforum med foredrag og talks. Desuden samarbejder NBK med Walter König om en del udgivelser. 

NGBK
Oranienstrasse 25, 10999 Berlin.
ngbk@ngbk.de
ngbk.de
Åbningstider: dagligt fra 12-19, torsdag-lørdag til kl. 20.
Fri entré

NGBK står for Neue Gesellschaft für Bildende Kunst. Udstillingsstedet er en slags museum, men det er foreningsdrevet. Der er dog ofte udstillinger, og der er fri entré. Oven på udstillingsstedet ligger Museum der Dinge, som er et designmuseum.

Praxes
Alexandrinenstraße 118-121 , 10969 Berlin.
www.praxes.de
Åbningstider: onsdag-søndag 13-18. Fri entre

Åbnet af to danske kuratorer i 2013, og fokuserer hvert halve år på nye kunstneriske praksisser. I løbet af de 6 måneder vil inviterede kunstnere lave en række sammenhængende præsentationer, som på forskellig vis afdækker temaer og metoder i kunstnernes praksisser.

Rimini Protokoll
Stresemannstraße 29, 10963 Berlin.
schlegel@rimini-protokoll.de
www.rimini-protokoll.de/website/en/index.php

Rimini Protokoll er teater og performance i det offentlige rum. Der er mange forskellige arrangemanter, og du kan undersøge programmet nærmere på hjemmesiden.

Sandy Brown
Goebenstrasse 7, 10783
Åbningstider: torsdag-lørdag 13-18, og efter aftale.

Udstillingsstedet drives af en ung australsk kurator. Der kan være nogle fine udstillinger, men det kan også risikeres at være lidt pop.

Savvy Contemporary
Marzahner Promenade 46, 12679 Berlin-Marzahn.
http://savvy-contemporary.com/

Stedet er en blanding mellem kunst, videnskab og research. Det startede oprindeligt som et sted for dialog omkring afrikansk kunst. I dag er der mange talks og arrangementer, og stedet minder lidt om rum46 i Aarhus. 

Stattbat Wedding
Gerichtsstrasse 65, 13347 Berlin.
http://www.stattbad.net/

Stattbad Wedding er et udstillingssted i Wedding. Udstillingsrummene er tomme svømmebassiner, hvor der vises skiftende udstillinger.

Tanya Leighton Gallery
Kurfürstenstrasse 156, 10785 Berlin.
info@tanyaleighton.com
www.tanyaleighton.com
Åbningstider: tirsdag-lørdag kl. 11-18, samt efter aftale

Galleriet åbnede i 2008, og arbejder på at skabe et tværfagligt galleriprogram for alle generationer. De koncentrerer sig meget om international kunst, og samarbejder med amerikansk og britisk eksperimenterende videokunstnere. Der afholdes også løbende arrangementer og performances i galleriet.

Uqbar
Schwedenstr. 16, 13357 Berlin.
projectspace@uqbar-ev.de
www.projectspace.uqbar-ev.de/
Åbningstider: Fredage 14.30-18.30, og efter aftale

WYE
Skalitzer Strasse 86, 10997 Berlin.
info@thewye.com
http://www.thewye.de/
Åbningstider: mandag-lørdag 12-19

Udstillingsstedet skriver på hjemmesiden, at det er en hybrid af kunst og teknisk innovation. Deres mål er at sikre længerevarende atelierer til lokale kunstnere, der er til at betale, men også at udbyde disse atelierer til internationale kunstnere i en kortere tidsperiode. Ligeledes ønsker de at skabe fællesskab mellem kunstnere, der arbejder med forskellige medier gennem bl.a. projekter og dialoger. De opsætter store offentlige udstillinger, events og performances. Der er op mod 100 kunstnere involveret, og det kan minde lidt om Lynfabrikken i Aarhus.

Zku
Siemensstrasse 27, 10551 Berlin.
info@zku-berlin.org
http://www.zku-berlin.org/

KUNSTrePUBLIKs koncept og projekter er fokuserede mod et lokalarrangement og global udveksling. Grundlæggerne kommer fra en ikke-institutionel baggrund, og har et mål om at drive stedet på en måde, der ikke følger de gængse strukturer og kulturopfattelser. De arbejder med kunst i det offentlige rum. Det er en non-profit organisation, og de har et residency-program på 2-8 måneders ophold, hvor der kan være 12 kunstnere ad gangen.

Der afholdes hver torsdag arrangementer med præsentationer og fællesspisning. Der er også Open Studios en gang om måneden, hvor man kan komme ind og se værkstederne, og første fredag i hver måned er der spisekino.

 

 

Materialeoversigt

Print:

Copy-Day, Perlebergerstr. 37, 10559 Berlin
Mandag - fredag: 9-20, lørdag 10-16
T: 030/3955441 - info@copy-day.de
www.copy-day.de

Trigger, Dresdener Str. 11, 10999 Berlin
Mandag - lørdag 9-24, søndag: 12-24
T: 030 63 499 499 - copy@trigger.de
www.trigger.de

Copy Alarm, Sonnenallee 112, 12045 Berlin
Mandag - fredag 9-20, lørdag: 10-16
T: 030 56 734 400 - info@copyalarm.de
www.copyalarm.de

Lieblingsdrucker GmbH.
Marienburger Straße 16. 10405 Berlin
T: 030 27 574 754 - info@lieblingsdrucker.de
www.lieblingsdrucker.de

ELCH Graphics GmbH & Co. KG
Saarbrücker Str. 18, 10405 Berlin
T: 030 44 033 330 - info@elch-graphics.de
www.elch-graphics.de

 

Kunstartikler:

Boesner, Marienburger Str. 16, 10405 Berlin
T: 030 40 504 260
Franklinstraße 12, 10587 Berlin, 
T:030 96 060 690
Nunsdorfer Ring 31, 12277 Berlin, 030 75 656 70
Mandag-fredag 9:30-19:30, lørdag 9:30-18
www.boesner.com

Peter's Art
Gottschedstr. 26, 13357, Berlin
www.petersart-shop.de

Zeichen-Center Ebeling GMbH
Triftstr. 39, 13353 Berlin
T: 030 46 062 244
www.zc77.de

Modulor
Prinzenstr. 85, 10969 Berlin
Mandag - fredag 9-20, lørdag 10-18
T: 030 69 0306 - info@modulor.de
www.modulor.de

CYM
Dieffenbachstrasse 16, 10967 Berlin, 
T: 030 691 64 06
Planufer 96 10967 Berlin
T: 030 691 29 43
Mandag - fredag 10-18, lørdag 10-14
www.cym-kunstmalerbedarf.de

Kunst stoffe (genbrugsmateriale)
Berliner Str. 17, 13189
www.kunst-stoffe-berlin.de

For mere information:
www.berlinartlink.com/art-supply-book-shops

Andre materialer (bygningsmateriale m.m.):

Holz Possling, Friedrich-Olbricht-Damm 65, 13627
Hellweg, Ellen-Epstein-Str. 1, 10559 Berlin

Sort/hvid film 
Photo Impex, Alte Schönhauser Straße 32b, 10119 Berlin
www.fotoimpex.de

Farvefilm 
Pixel Grain, Rosenstraße 16/17, 10178 (Mitte)
www.pixelgrain.com

Computerværksted
@bacus, Alt-Moabit 41, 10555 Berlin
Mandag - fredag 10-20, lørdag 12-18
T: 030 39 837 584 - info@abacus-online.net
www.abacus-online.net

Leje af Projector
Flux i Bell Structures e.v, Lubbenerstr. 1 Görlizerstr. Kreuzberg
T: 030 61 879 35 M: 0176 831 60 225
email: harmlux@snafu.de
Startpris pr. dag: 15 euros