Gå til hovedindhold

Godsbanen

Godsbanen er et kulturproduktionscenter i Aarhus midtby. Godsbanen huser mange kulturaktører og institutioner - heriblandt Aarhus Billedkunstcenter.

Udstillinger på Godsbanen

Aarhus mangler et større kunstnerdrevet udstillingssted til glæde for mange af byens professionelle kunstnere. De seneste år har Godsbanen stillet ‘Mellemrummet’ til rådighed for byens kunstnere. Her har kunstnerne organiseret udstillinger og projekter med stor succes. Aarhus Billedkunstcenter har hjulpet med facilitering af udstillingerne. Mellemrummet afprøver visionen om et kunstnerdrevet udstillingssted på Godsbanen, med håbet om et fremtidigt nyt, professionelt udstillingsrum på Godsbanen.
For mere info kontakt: Dorte Kerstens, Godsbanen: dorte@godsbanen.dk 
Læs mere om Mellemrummet her, hvor man også finder vejvisning til rummet.

Produktionsrum på Godsbanen

Man kan leje produktionsrum på Godsbanen til fx atelier eller andet. Rummene er fra ca. 27 - 70 m2 og koster fra ca. 3000 - 5000 kr./mdr. Hvert år omkring august udsendes der via Godsbanen open call, hvor man kan søge om at leje rummene.

Godsbanens Åbne Værksteder

På Godsbanen finder du forskellige værksteder, som du kan benytte til produktion af værker. Medarbejderne hjælper gerne til med at løse problemstillinger i forhold til produktionen. Værkstederne kan benyttes af professionelle såvel som amatører.

Værksteder
Grafisk kopi & print
Formværksted
Tekstil- og serigrafiværksted
Sy- og læderværksted
Træværksted
Metalværksted
Multiværkstedet/lasercutter

Læs mere på Godsbanens Hjemmeside.

Superbruger-ordning i værkstederne:
Specielt interessant for udøvende kunstnere er måske værkstedernes superbruger-ordning. Det kræver et indledende kendskab til værkstedet, samt at man er fagligt selvkørende og overholder de aftaler der måtte være. Men herefter er der mulighed for at få adgang til værkstederne udenfor normal åbningstid. Her kan findes den arbejdsro og plads til fordybelse, som er vigtig for mange billedkunstnere i deres proces. Superbruger-ordningen er en kontraktlig aftale som normalt løber op til 3mdr.
For yderligere oplysninger kontaktes lederne af Metal-, Træ,- Form/Keramik- Tekstil-, Laser- eller Grafisk Værksted. Du finder kontaktoplysningerne her: http://godsbanen.dk/muligheder/godsbanens-aabne-vaerksteder/medarbejdere/

Fotografi på Godsbanen
Fotografi på Godsbanen er en forening, som har etableret et brugerdrevent fotoværksted med mørkekammer og fotostudie på Godsbanen. De arbejder på at skabe et miljø, der sætter fokus på netværk, vidensdeling og dialog om fotografi i Aarhus.

Aarhus Filmværksted
I filmværkstedet er det muligt at arbejde med topprofessionelt udstyr i formaterne HD-Cam og DVC-Pro HD på optagesiden, og klippeprogrammet Final Cut Pro i de fire klipperum. Der rådes over professionelt lys- og lydudstyr. Filmværkstedet har en fast støtteordning, som skal ansøges på forhånd inden for en af kategorierne: Fiktionsfilm, dokumentarfilm eller kunstrelaterede projekter.

Godsbanen