Gå til hovedindhold

Ateliermuligheder

Aarhus Kommunes kunstnerværksteder

Formål
Kunstnerværkstederne er en del af Aarhus Kommunes støtteordning til professionelle billedkunstnere. Derfor stilles værkstederne til rådighed med en begrænset brugerbetaling.

Hvem kan søge
Værkstederne kan søges af professionelle billedkunstnere, der bor i Aarhus Kommune eller som har væsentlig tilknytning til det aarhusianske billedkunstmiljø. Værkstederne skal som hovedregel søges individuelt og kan ikke søges af studerende.

Aarhus Kommune råder over følgende kunstnerværksteder

  • 11 værksteder på Oddervej 80A, 8270 Højbjerg - ”Den Blå Hest”

  • 12 værksteder på Axel Gruhns Vej 1, 8270 Højbjerg - ”Højbjerg Materielgården”

Værkstederne udlejes i en seks-årig periode.

Få mere info her

Maria Work Nygård (Billedkunst)
Kulturforvaltningen
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Telefon: 4185 5975
E-mail: romwon@aarhus.dk

Eller læs mere her.

Kunstnerdrevne atelierfællesskaber

KH7
KH7 artspace er et kunstnerfællesskab med 2 tilhørende udstillings-rum på sydhavnen i Aarhus. Ambitionen med det kunstnerdrevne udstillingsrum er en vibrerende platform for kunstnerisk dialog og udfoldelse på tværs af generationer og genrer i Aarhus. Dette giver også genklang i atelierfællesskabet, som består af kunstnere der arbejder på tværs af discipliner, medier og tematikker. Du kan på KH7 artspaces hjemmeside læse mere, hvor der også bliver slået op, hvis nogle af værkstederne på ateliergangen bliver frie.

Pakhus 64
Pakhus64 er et gammelt pakhus i Aarhus midtby, hvor billedkunstnere har fundet sammen i et kunstnerisk og kulturelt værkstedsfællesskab. I kælderen ligger udstillingsstedet Under64, hvor der udstilles både lokale, nationale og nogle gange udenlandske kunstnere. Pakhus 64's hjemmeside opdateres løbende med nyheder om deres platform og frie værksteder. Her kan du også kontakte værkstedsfællesskabet med henblik på deres udstillingssted eller fremtidige samarbejder.

Corporum
Corporum er en nystartet forening støttet af Aarhus Kommune. Foreningen Corporum tilbyder atelierpladser i et atelierfællesskab i Aarhus til afgængere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi og andre videregående, udenlandske kunstuddannelser. Foreningen henvender sig til kunstnere, der har fuldført enten basis- (bachelor), diplom- eller masteruddannelse.
Tilbuddet gælder for kunstnere der, inden for en tidsperiode på fem år, har afsluttet uddannelse.

Atelierfællesskab består at 10 arbejdslokaler af forskellige størrelser, et fælles udstillingslokale og et lydisoleret lokale til lydproduktion.

Læs mere om ateliererne, remedier til rådighed og muligheder for at ansøge om en atelierplads her: http://corporum.dk/