Gå til hovedindhold

Aktører og initiativer

Som en del af vores arbejde med et regionalt netværk for billedkunstnere, laver vi research på og synliggørelse af kunstnerdrevne aktiviteter og initiativer samt aktører, der er med til at understøtte de professionelle billedkunstnere i Region Midtjylland.

Bull mengers er et lokalt forankret udstillingssted i landsbyen Laven, skabt af kunstner og kurator Line Sandvad. Mengers. Bull mengers er en platform for samtidskunst, uden for den urbane kunstscene, der ønsker at vise sociale og idebaserede projekter på højt kvalitativt niveau. Beliggende i landsbyen Laven forholder bull mengers sig til sin lokale kontekst og har haft en række udstillinger, båret af udefrakommende kunstnere og lokalt engagement. 

DRIFT – prøverum for kunst er Silkeborgs nye platform for samtidskunst, etableret i 2016 af kunstnerne Carsten Frank, Lars Bang og Jacob Juhl. Det er et arbejdende fællesskab, hvor værksteder, udstillingsrum, forsamlingshus og legestue smelter sammen.

Institut Funder Bakke er et udstillingssted etableret af Andreas Führer i en lille flække mellem Silkeborg og Herning. Huset var igennem 70'erne og 80'erne hjemsted for Sonde, en selvproklameret jysk avantgardegruppe, bestående af bl.a. Kai Führer, Teddy Sørensen, Per Højholt, Ingvar Cronhammer, Frithjof Johansen, Ib S. Østergaard og Per Neble. Kai Führer døde i marts 2016 og efterlod dette historiske viltre kunstnerhus til sin søn Andreas Führer.

 

Siden opdateres løbende og vi modtager gerne materiale og information fra jer i Regionen.