ART BAR med talk af Martin Nore sammen med Gorm Harste og Lars Clausen

14. september 2017, kl. 17-20 i vogn 1 på Godsbanen

 

Eks-soldat og billedkunstner Martin Nore gæster ART BAREN i september. Talken tager afsæt i hans seneste værker under titlen Af krigene, kampene – og kærligheden – kom kunsten, der netop nu kan beses i KYHLs BUNKER (12. aug.-2. sep. 2017)

Martin Nore (1975) er født og opvokset i Aarhus. Otte gange har han været udsendt som soldat– til Kroatien, Bosnien, Kosovo og Irak. Krigenes voldsomhed har sat dybe spor i krop, sjæl og sind, men undervejs fandt Nore kunsten, der har fungeret som ventil for at bearbejde angsten og kaosset. Nore konfronterer og fortolker krigens grusomheder og ofre i sine værker. Igennem arbejdsprocessen, hvor han sprænger malingspatroner op på lærreder, bearbejder han oplevelser og erindringer fra krigene.

Som grundlægger af AFPAF (Artists for Peace and Freedom), arbejder Nore aktivt for at skabe dialog, fred og frihed gennem kunst. Herunder yde støtte, lancere og koordinere forskellige kunstprojekter og workshops. Initiativet har tiltrukket national og international opmærksomhed. Det har også medført spændende samarbejder med universitetsforskere, der har vist interesse for Nore som kunstner og krigsveteran på fredsmission: ”Jeg ved godt, at jeg ikke kan redde hele verden, men jeg er overbevist om, at kunsten har et kolossalt potentiale, og at verden ville være et meget bedre sted, hvis vi brugte pengene på kunstnerisk udfoldelse i stedet for på våben og krig.” (Martin Nore).

Talken indledes af Martin Nore, som herunder fremviser sin film Controlled Chaos – From War to Art, der er produceret med støtte fra Aarhus Filmværkssted. Herefter byder henholdsvis Gorm Harste (forsker ved Aarhus Universitet og forfatter til bogen Kritik af Krigens Fornuft (2016)), og Lars Clausen (forsker og konsulent ved University College Lillebælt) ind med oplæg. Både Harste og Clausen har, over en længere periode, fungeret som gensidige sparringspartnere for Nore omkring emner som krig, smerte, angst, kunst, fred og frihed.

Læs også den seneste pressemeddelelse skrevet af Trine Rytter krigerenikunsten.pdf