Netværksmøder

På Aarhus Billedkunstcenter holder vi jævnligt åbne netværksmøder, hvor kunstnere, kunstinteresserede og andre kreative sjæle er mere end velkomne til at deltage. Ved netværksmøderne bliver forskellige emner og temaer inden for kunstverdenen taget op.

Blandt disse netværksmøder holder vi månedligt torsdagsbaren "ART BAR", som er et mødested for Aarhus' kunstmiljø. Ved hvert arrangement vil der være faglig imputs fra lokale, nationale og internationale kunstnere eller andre nye initiativer. Hvis du er interesseret i at stå for et oplæg kan du kontakte Aarhus Billedkunstcenter her.

 

Kommende ART BAR arrangementer:

14. sept. 2017, kl. 17.00-20.00 i vogn 1, Godsbanen. Artist talk af den danske kunstner Martin Nore og indlæg af Gorm Harste og Lars Clausen. 

Martin Nore er en dansk krigsveteran, som i 2013 udstillede en håndfuld værker ved gruppeudstillingen; Krig, kunst og Danmark på Holstebro Museum.

Nu er han igen aktuel, denne gang med en soloudstilling; Af krigene, kampene – og kærligheden – kom kunsten. Martin Nores udstilling har fernisering i KYHLs BUNKER den 12. august 2017 kl. 14.00. Udstillingen kan beses fra den 12. aug. 2017 til og med den 2. sept. 2017. Læs pressemeddelelsen om udstillingen her 

Ved aftenens ART BAR fortæller Martin Nore om sit forhold til krig og kunst, det at have kunsten i sit liv og bruge den konstruktivt til at hjælpe sig selv og andre. Som en del af oplægget vises filmen Kontrolleret Kaos – fra krig til kunst, som Nore har lavet i samarbejde med Aarhus Filmværksted (vi gør opmærksom på, at filmen indeholder voldsomme scener) Endvidere har Martin Nore inviteret forsker ved Aarhus Universitet, Gorm Harste og konsulent og forsker ved University College Lillbælt, Lars Clausen, til at give et indspark i forlængelse af deres sparringssamarbejde med Nore.

De mange krige, Martin Nore har deltaget i, har sat dybe spor med posttraumatisk stress symptom til følge. Gennem kunsten bearbejder han sin smerte, angst og indre kaos, og langsomt finder han mere og mere tilbage til sig selv – mennesket og civilisten Martin Nore, og det er her Nores arbejde tager sit udgangspunkt: ”Jeg har mødt så mange våben, der kan forvolde så stor smerte og skade, men jeg har aldrig set et våben så intelligent som kunsten”. Kunsten fungerer som platform og terapeutisk værktøj til at genvinde kontrol over eget liv, men Nore bruger også sit kunstneriske virke til at hjælpe andre, der har været udsat for krigs-traumer – en ekskriger på freds-/kærlighedsmission. Martin Nores særlige vej ind i kunstens verden, har vækket international og videnskabelig interesse, og det har ført spændende verdensrejser og samarbejder med sig. Nore er billedkunstner, og har blandt andet udviklet en form for nytænkt action painting, hvor han så at sige ’maler med eksplosioner’ på lærreder. Udover billedværker arbejder også med installationer.

 

Tidligere afholdte ART BARs:

- 22. juni 2017 havde vi fornøjelsen af en talk fra vores curator-in-residence Mary Conlon, som til dagligt har sit virke som kurator i Limerick, Irland. Efter et seks ugers ophold i Danmark fortalte hun om sit møde med Aarhus, hvor hun blandt andet medvirkede i ART Weekends speed-dating event, og forestod fire AaBKC Socials - frokost-netværksmøder - med stor succes under sit ophold. Mary fortalte også sit udstillingssted Ormston House i Limerick.

- 4. maj 2017 gav den hollandske kunstner Carolien Adriaansche en talk til vores ART BAR om hendes arbejde med materialet plastik, der er udgangspunktet for hendes kunst. I forbindelse med udstillingen Biotic Synthetic i Godsbanens Foyer var Carolien blevet inviteret på et kort ophold i Aarhus, hvor hun arbejdede på en stedspecifik installation til udstillingen. 

- 6. april 2017 samarbejdede AaBKC med Det Jyske Kunstakademi om en ART BAR, som foregik på SpLab (speciallaboratprium for kunst og offentlighed). Aftenens tema var vores nyligt opstartede program Traverse - Connecting International Art Communities, og kunstneren Anders Visti kom og fortalte om dialogen mellem ham og den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz, der var de to første kunstnere til at samarbejde i Traverse-programmet. 

- 1. marts 2017 afholdte vi vores ART BAR i Salonen på ARoS Public. Arrangementet tog udgangspunkt i temaet Artist-in-Residence og bød på oplæg af Frederik Harvendel, der er direktør for Statens Værksteder for Kunst, og kunstner Roos Holleman, der er i residence i det nye ARoS Atelier.         

- 9. februar 2017 slog vi pjalterne sammen med KH7, der er et værkstedfællesskab ved sydhavnen i Århus. Til aftenen havde vi inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten, der kom og fortalte om deres praksis og arbejde med at omdanne et nedlagt slagteri i Holstebro til en kulturel smeltedigel. Derudover fik vi mulighed for at opleve og blive klogere på Louise Sparres udstilling Subject/Object i KH7 Artspace.    

- 19. januar 2017 gjorde et par af medlemmerne fra initiativet ORAUM os klogere på dette spændende foretagende, der fungerer som en digital platform for forskellige projekter og udtillinger. 

- 8. december 2016 inviterede vi til Jule-ART BAR med gløgg og æbleskiver, hvor der blev hygget, juleklippet og spillet pakkeleg.

- 24. november 2016 præsenterede kuratorerne bag udstillingskonceptet PRESENT udstillingen "Pleasing" i Foyeren og kunstneren Lise Haurum præsenterede sin udstilling "Rød" i Produktionsgangen.

- 6. oktober 2016 afholdte vi hos AaBKC vores første ART BAR med oplæg af kunstnerne Christian Saucedo og Agniezka Wolodzko om deres recidencies i Aarhus