Netværksmøder

På Aarhus Billedkunstcenter holder vi jævnligt åbne netværksmøder, hvor kunstnere, kunstinteresserede og andre kreative sjæle er mere end velkomne til at deltage. Ved netværksmøderne bliver forskellige emner og temaer inden for kunstverdenen taget op.

Blandt disse netværksmøder holder vi månedligt torsdagsbaren "ART BAR", som er et mødested for Aarhus' kunstmiljø. Ved hvert arrangement vil der være faglig imputs fra lokale, nationale og internationale kunstnere eller andre nye initiativer. Hvis du er interesseret i at stå for et oplæg kan du kontakte Aarhus Billedkunstcenter her.


ART BAR havde sin debut torsdag den 6. oktober 2016, hvor kunstnerne Christian Saucedo og Agnieszka Wolodzko hver startede ud med at give et oplæg omkring deres arbejde, både generelt og hvad de har lavet i Aarhus by.
Efterfølgende var det muligt med forfriskninger oppe i baren indtil arrangementet sluttede. 

Til vores næste ART BAR rykker vi ud af vores sædvanlige rammer på Godsbanen og låner et lokale hos KH7 ved Sydhavnen. Vi har inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten til at komme og fortælle om deres kunstneriske virke, herunder deres arbejde med Slagteriet i Holstebro – et projekt der går ud på at forvandle 130.000 kvadratmeter i et nedlagt slagteri til det, de selv kalder, en kulturel smeltedigel. Derudover er der mulighed for at opleve Louise Sparres udstilling Subject Object, der er aktuel i KH7 Artspace, og høre kunstneren selv fortælle om sine tanker bag. 

Tidligere afholdte ART BARS:

- 4. maj 2017 gav den hollandske kunstner Carolien Adriaansche en talk til vores ART BAR om hendes arbejde med materialet plastik, der er udgangspunktet for hendes kunst. I forbindelse med udstillingen Biotic Synthetic i Godsbanens Foyer var Carolien blevet inviteret på et kort ophold i Aarhus, hvor hun arbejdede på en stedspecifik installation til udstillingen. 

- 6. april 2017 samarbejdede AaBKC med Det Jyske Kunstakademi om en ART BAR, som foregik på SpLab (speciallaboratprium for kunst og offentlighed). Aftenens tema var vores nyligt opstartede program Traverse - Connecting International Art Communities, og kunstneren Anders Visti kom og fortalte om dialogen mellem ham og den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz, der var de to første kunstnere til at samarbejde i Traverse-programmet. 

- 1. marts 2017 afholdte vi vores ART BAR i Salonen på ARoS Public. Arrangementet tog udgangspunkt i temaet Artist-in-Residence og bød på oplæg af Frederik Harvendel, der er direktør for Statens Værksteder for Kunst, og kunstner Roos Holleman, der er i residence i det nye ARoS Atalier.         

- 9. februar 2017 slog vi pjalterne sammen med KH7, der er et værkstedfællesskab ved sydhavnen i Århus. Til aftenen havde vi inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten, der kom og fortalte om deres praksis og arbejde med at omdanne et nedlagt slagteri i Holstebro til en kulturel smeltedigel. Derudover fik vi mulighed for at opleve og blive klogere på Louise Sparres udstilling Subject/Object i KH7 Artspace.    

- 19. januar 2017 gjorde et par af medlemmerne fra initiativet ORAUM os klogere på dette spændende foretagende, der fungerer som en digital platform for forskellige projekter og udtillinger. 

- 8. december 2016 inviterede vi til Jule-ART BAR med gløgg og æbleskiver, hvor der blev hygget, juleklippet og spillet pakkeleg.

- 24. november 2016 præsenterede kuratorerne bag udstillingskonceptet PRESENT udstillingen "Pleasing" i Foyeren og kunstneren Lise Haurum præsenterede sin udstilling "Rød" i Produktionsgangen.

- 6. oktober 2016 afholdte vi hos AaBKC vores første ART BAR med oplæg af kunstnerne Christian Saucedo og Agniezka Wolodzko om deres recidencies i Aarhus