Netværksmøde for kunstnere og kuratorer 2018

Open Call: Netværksmøde for kunstnere og kuratorer 2018

Aarhus Billedkunstcenter og Kunsthal Aarhus inviterer fredag d. 4. maj 2018 kl. 13-17 til et netværksmøde for kunstnere og kuratorer i Kunsthal Aarhus.

Hvem kan søge om deltagelse:
Kunstnere der bor, arbejder eller er uddannet i Aarhus eller Region Midtjylland. Ansøgere skal have en uddannelse fra et dansk kunstakademi eller en tilsvarende udenlandsk institution. Vi ser bort fra dette krav, hvis ansøger har en professionel, dokumenteret praksis som kunstner bag sig.

Vi forventer at udvælge 14 kunstnere, der skal samtale med 3 kuratorer i møder af 25 minutter (efter speed-dating-konceptet).

Ansøgningsfrist: d. 15. april 2018
Svar på ansøgninger forventes senest d. 27. april, 2018

Krav til ansøgningen:
Max 1 side, inklusiv nedenstående punkter:
1. Kort præsentation af dig og din kunstneriske praksis
2. Motivation for hvorfor du gerne vil deltage i netværksmødet
3. Kort CV samt kontaktoplysninger
4. Links til website med billeder af dine værker – alternativt max 2 ekstra sider med billeder.

Du kan desuden vedlægge en prioriteret liste over hvilke af kuratorerne, du gerne vil møde (vi kan ikke garantere, at ønskerne kan opfyldes).   
Ansøgningerne bliver vurderet af Aarhus Billedkunstcenter og Kunsthal Aarhus på baggrund af ansøgers motivation for deltagelse samt kunstfaglig baggrund og praksis.

De udvalgte kunstnere skal inden netværksmødet indsende en kort biografi/præsentation (max 600 tegn, på engelsk), samt et foto af ansøgeren.
Ansøgninger sendes til: projektkoordinator@aabkc.dk.

Henvendelser og spørgsmål besvares pr. mail: leder@aabkc.dk eller telefon: 23 45 33 60

Deltagende kuratorer:
Mathias Kryger (kurator, kunstkritiker og kunstner), Iben Elmström (kurator og leder af SixtyEight Art Institute), Tine Colstrup (Museumsinspektør, Louisiana), Marie Oxholm Ziegler (kurator og redaktør, Gl. Holtegaard), Helene Nyborg Bay (Udstillingskoordinator, Nikolaj Kunsthal)

Desuden deltager kurator-i-residence hos Aarhus Billedkunstcenter Laura Köönikkä (FI). 

Information om kuratorerne (opdateres løbende):

Tine Colstrup (f. 1975). Museumsinspektør på Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk. Mag.art fra Aarhus Universitet. Arbejder fortrinsvis i feltet af modernisme og samtidskunst, på tværs af medier, genrer, emner, historier og teorier. Har på Louisiana stået bag udstillinger med Hilma af Klint, Paula Modersohn-Becker, Op Art og kinetisk kunst, Louise Bourgeois, Marina Abramović og museets samling.

Marie Oxholm Zigler (f. 1980). Kurator og redaktør på Gl. Holtegaard. Mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 2008, har desuden taget Tillægsuddannelse på Danmarks Journalisthøjskole. Arbejdede fra 2008-11 som director i Galleri Nicolai Wallner. Fra 2011-14 var hun ansat som kunstkonsulent for In Situ Kunstrådgivning, hvor hun har rådgivet om stedsspecifik kunst til offentlige institutioner og private i hele landet. De seneste 4 år har hun været ansat som kurator og redaktør på Gl. Holtegaard. Hendes hovedområde er at tilrettelægge Gl. Holtegaards 4 udstillinger om året. Derudover er hun redaktør på og forfatter til de publikationer, som kunsthallen producerer.

Helene Nyborg Bay (f. 1977). Kurator og udstillingskoordinator på Nikolaj Kunsthal og bestyrelsesformand for Nordens Hus på Færøerne. Leder af Viborg Kunsthal 2012-2016, og i samme årrække bestyrelsesmedlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark. I årene 2006-2011 drev eget galleri, Helene Nyborg Contemporary, i København. Uddannet cand. mag i moderne kultur fra Københavns Universitet og Freie Universität Berlin 2004. Arbejder med dansk og international samtidskunst og har stået bag udstillinger med bl.a. Julian Rosefeldt, Santiago Sierra, Haroon Mirza, Aneta Greszyskowska, Mika Ninagawa og en lang række danske nutidskunstnere.

Laura Köönikkä er freelance kurator og grundlægger af Finnish Art Agency. Hun har en veletableret baggrund indenfor institutionelt og kuratorisk arbejde både i Finland og i udlandet. Köönikkä er tidligere blevet inviteret til at kuratere og lede projekter til forskellige institutioner som Espace Louis Vuitton Tokyo i Japan, Bildmuseet i Sverige, Korundi Art Museum i Finland og Kunsthall Grenland i Norge. Derudover var hun kurator for Den Finske Pavillon på Venedig Biennalen i 2011. Siden 2003 har hun arbejdet i forskellige stillinger bl.a. som kunstnerisk direktør for FRAME Finnish Fund for Art Exchange, som chefkurator ved Tampere Art Museum og TR1 Kunsthalle og som kurator på Pori Art Museum. Köönikkä stod desuden bag grundlæggelsen af det internationale kunstmagasin FAT Finnish Art Today og er i dag medlem af komiteen Finnish Young Artist of the Year og National Council for the Visual Arts in Finland 2017-18. Hun har en MA i kunsthistorie fra Jyväskylä Universitet i Finland.

Netværksmødet er støttet af BKFO-Fonden og Aarhus Kommune – Kulturudviklingspuljen.

   
Fra netværksmødet i 2017, fotos: AaBKC