AaBKC Social

AaBKC Social er et netværksmøde, hvor man mødes over en frokost. En kunstner eller en anden kunstprofessionel indleder frokosten med et kort oplæg og lægger op til diskussion. Formatet er tænkt som en samtale mellem "frokostspiserne”, hvor man blandt andet kan snakke om projekter, dele ny viden/research eller diskutere udvalgte emner. AaBKC Social kan foregå forskellige steder; fx på AaBKCs kontor, i et atelier eller andre steder. 

AaBKC Social er en videreførelse af Workspace Social, som er udviklet af den irske kurator Mary Conlon. Under sit ophold som AaBKCs Curator-in-Residence i sommeren 2017 afviklede Mary, med stor tilslutning, fire AaBKC Socials.

Hvis du er interesseret i at stå for et oplæg, eller invitere på en social, kan du kontakte Aarhus Billedkunstcenter her.

  

 

Kommende AaBKC Socials:

14. januar 2019 kl. 12-13, på Galleri Image: Lovro Japundžić, kurator
I samarbejde med Galleri Image

Lovro Japundžić er en ung kurator fra Zagreb, Kroatien, som skal kuratere en udstilling på Galleri Image i august 2019 som en del af PARALLEL: European Photo Based Platform, støttet af EU midler. Fra den 13.-19. januar er han i Aarhus og vi samarbejder i den anledning om et netværksmøde, hvor han vil tale om sine projekter og byens kunstnere kan møde ham.

Lovro Japundžić, født i 1990 i Zagreb, Kroatien, har en kandiat i kunst og sociologi. Han arbejder som kurator ved Miroslav Kraljevic Galleriet (GMK) i Zagreb, hvor han organiserede sit første soloshow, og som assisterende kurator for Organ Vida Photography Festival. Udover sin kuratering, arbejder han som producer for BADco. - en kollaborativ performance gruppe, og er også med til at styre gruppen Ziva Muzika, som bringer grænsebrydende elektronisk musik til hans hjemby, Zagreb. Han skriver løbende essays og kunstanmeldelser for lokale og internationale blade.

Læs mere her: http://www.galleriimage.dk/index.php/dk/68/1104-residens-i-januar

Alle er velkommen – vi byder på en let frokost.

Tidligere afholdte AaBKC Social:

6. december, kl. 16-18, i vogn 1 på Godsbanen: AaBKC Social - Jule High Tea og Godt Nytårs long drinks

10. oktober 2018: Line Sandvad Mengers, Godsbanen, Projektdækket.
Line Sandvad Mengers fortalte om sit kuratoriske arbejde i Vestjyllands Kunstpavillon, den kuratoriske undersøgelse I, II, III:

10. september 2018. Frokost med Maya Suess og Will Owen fra kunstnerkollektivet Flux Factory. Godsbanen, Projektdækket..
Kunstnere fra kunstnerkollektivet Flux Factory, som daglig til i New York, men for tiden er de i residence i ARoS Atelier, fortalte om historien bag Flux Factory og de projekter de arbejder på mens de er i Aarhus.

2. marts 2018: TækkerAIR Aarhus - introduktion til Aarhus Billedkunstcenters nye residency-lejlighed på Frederiksbjerg, Aarhus. Lejligheden giver centret mulighed for at invitere internationale kunstnere, kuratorer og kritikere på arbejds- og netværksophold. I perioder hvor AaBKC ikke selv benytter sig af lejligheden, vil det være muligt for andre aktører at leje den, ligeledes til internationale kunstnere, kuratorer og kritikere. Lejligheden er sponsoreret af Tækker Group/Tækker Fonden. De Mezas vej 5, st th, 8000 Aarhus C.

7. feb. 2018: Mette Boel gav en introduktion til sin praksis og kom omkring begreber som sted, ikondyrkelse - og det hun kalder ‘flavour’. Talken vil tage udgangspunkt i et residency på Maltfabrikken i Ebeltoft. KH7, Sydhavnsgade 7, 8000 Aarhus C

14. nov. 2017: Elle-Mie Ejdrup Hansen fortalte om sit projekt "Et Gyldent Hus", som er hendes kunstneriske bud på en kunstnerisk helhedsbearbejdning af kirkerum, refleksionsrum, fællesareal m.m. på Det Nye Universitetshospital Skejby - en konkurrence, som Elle-Mie, sammen med tre andre kunstnere, er inviteret til at deltage i. Elle-Mies værksted på Den Blå Hest, Højbjerg.

24. okt. 2017: Olga Benedicte Sandborg fortalte om sit ophold i Helsinki. Projektdækket, Godsbanen.

10. okt. 2017: Maja Ingerslev, Else Ploug Isaksen og Bodil Sohn fortalte om gruppeudstillingen i.s.l.a.n.d. Projektdækket, Godsbanen.

15. jun. 2017: Mary Conlon om The Museum of Mythological Water Beasts på ARoS Public

8. jun. 2017: Mary Conlon om The Feminist Supermarket i Rum46

29. maj 2017: Mary Conlon om Membership & International Studio Exchanges på KH7

26. maj 2017: Mary Conlon om Ormston House & The Sustainability Plan på Den Blå Hest