Open call: kuratering på Godsbanen

Godsbanen og Aarhus Billedkunstcenter søger kuratorer til foyeren fra august – december 2017

I perioden august - december 2017 ønsker Godsbanen et kurateret udstillingsprogram i Godsbanens store foyer. Vi ønsker at finde en kuratorer eller kuratorgruppe, som sammen lægger den kunstneriske profil for ca. fire udstillinger. Alternativt kan vi også tilbyde to forskellige kuratorer/grupper at dele perioden.

Udstillingerne faciliteres i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter, som har kontor på Godsbanen.

Vi tilbyder et spændende og velbesøgt rum, hvor man som ung kurator, eller kunstner, kan afprøve sine erfaringer og få mulighed for selv at kuratere en udstillingsrække. Det vil være nødvendigt at søge fondsmidler til udstillingerne. Som kuratorer står man selv for arbejdet med udstillingerne under vejledning af Aarhus Billedkunstcenter og Godsbanen efter behov. Vi assisterer med teknisk assistance, PR, hjælp til fundraising o.a.

Vi vægter, at man som kurator tør tænke nyt, involvere lokale kunstnere, tænker udstillinger, der passer til foyeren og er interesseret i at arbejde med et stort, bredt publikum, som vi gerne vil udfordre og overraske.

Udstillingsperioder august – december 2017 (inkl. opsætning og nedtagning):
1/8 – 18/9 (udstilling kun på vægge)

9/10 – 12/11 (udstilling på vægge og gulv)

21/11 – 7/12 (udstilling kun på vægge)

12/12 – 20/12 (udstilling kun på vægge)

Vi forestiller os, at I præsenterer en overordnet idé for udstillingerne i jeres ansøgning. Vi kræver ikke et detaljeret koncept og budget, men en grundlæggende projektbeskrivelse.

Ansøgningsfrist: mandag 3. april kl. 12. Send ansøgningen på max 5 A4 sider til: leder af Aarhus Billedkunstcenter Kirstine Schiess Højmose på leder@aabkc.dk.

Se mere om foyeren her: http://godsbanen.dk/lokaler/udstillingsrum-paa-godsbanen/foyer/