Udstilling i Mellemrummet: Regnen ligger på lur

Ole C Hansen præsenterer Regnen ligger på lur – en udstilling af malerier i Mellemrummet på Godsbanen. Fernisering d. 3. nov. kl. 15 - 17.

Maleriet er hos Ole C. Hansen tildelt pladsen som slagmark for en eksperimentel praksis, der ikke blot sigter efter det autonome kunstværks frie abstrakte billeddannelse af tidløs skønhed, men også – om nødvendigt – sprænger rammerne for denne skønhed. Med Kants berømte citat in mente ’Dagen er skøn, natten er ophøjet’ peger malerierne direkte ind i det opløste formløshedens kaos, som er altings udspring - og det, der holder håbet i live.
Set herfra giver det god mening at betragte maleriet som en model i lille målestok for alt eksisterende - en art smeltedigel, hvori former opstår og former forgår, og et sted hvor billeddannelserne sker i et dynamisk samspil mellem opbygning og nedbrydning, kontrol og tilfældighed.

At Ole C Hansens malerier ved første øjekast kan ligne rene fantasifostre – indbildninger grebet ud af den blå luft skal man imidlertid ikke lade sig narre af. Der ligger talrige sansninger og inspirationskilder bag, men de er så mange, at det er meningsløst at pege på en bestemt kilde.
I de udstillede malerier er det farven, der holder sammen på det hele. Ønsket om at præcisere farven er drivkraften. En bestemt sum af toner, en bestemt vibration af nuancer – i sidste ende en sammensmeltning af lys og materie.

Ole C Hansen er uddannet på Det Jyske Kunstakademi og har i forskellige sammenhænge udstillet maleri, tegning, grafik og fotografi, gennem de seneste 30 år.

Åbning fredag d. 3. november kl. 15-17.
Udstillingsperiode: 3. – 28. november 2017
Åbningstider: Mandag - fredag kl. 8-16.

Adresse:
Godsbanen, Mellemrummet
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Ole C Hansen
+45 2696 5880
info@olechansen.dk
www.olechansen.dk