Åbning af udstillingen 'Mellem Linjerne' i Mellemrummet

Mellem Linjerne i Mellemrummet
Udstilling af Mette Høyen Andersen fra d. 5. april - 10. maj. 
Fernisering: Fredag d 5. april kl 16–18

Linjeringer, punkteringer, retninger i vævninger, vandrette lodrette stregninger

Udstillingen "Mellem Linjerne" i Mellemrummet viser broderier og tegning med baggrund i kunstneriske undersøgelser af tætte forbindelser mellem tegning, tekst og tekstil. 

Broderi kender vi som tråd syet på tekstil i forskellige former og farver, med tiden som en indlejret faktor og den historiske bevidsthed om broderi og vævet tekstil som fortæller med tegn, mønstre og ord. Ordet brodere bruges også i sport, f.eks. fodbold og håndbold, i betydningen at drible eller spille sig forbi modstanderen – en teknisk krævende detalje – der også angiver smuk spillestil.

Broderierne på denne udstilling peger på tegn, mønstre og tekst fra hverdag, vævning og videnskab. På broderierne ses mønstre, der kan minde om koder, bundkort eller tromlen i en spilledåse, mønstre fra naturen eller nye hypotetiske holdopstillinger i sport og andre igen om kulturskabt figuration. Ved at tegne tråd-retninger i vævning, og derefter brodere linjer og mønstre der fremkom på lærredsstof, opstod et sprog for noget bagvedliggende – en systematik. Når stingenes stringens møder det bløde tekstil fornemmer man også bagsiden. Og når tegninger på papir kombineres med sytråd brydes det lineal-lige med den levende tråd på for- og bagside. Et enkelt stykke stof er ikke broderet, men henviser alene til materialet og formen på tekstilet.

Broderierne på lærred i forskellige størrelser er alle klippet og revet ud af èt lagen, der tidligere er brugt som forhæng og derfor falmet. Tegningerne er lavet på wenzhou papir med tusch og sytråd.

Åbningstider: Mandag – fredag kl 8-16
Mellemrummet, Godsbanen, Skovgaardsgade 3F 1.sal, 8000 Aarhus C
Mellemrummet faciliteres af Aarhus Billedkunstcenter (AaBKC).
Tak til: Kirstine Schiess Højmose, Erik Jørgensen og Godsbanen.

Mette Høyen Andersen arbejder på tværs af en række forskellige materialer og medier fra tegning og tekst til video og skulptur. Centralt i hendes arbejde er interessen for forholdet mellem billede og sprog, erindring og nu, og en kontinuerlig undersøgelse af relationer; mellem streger, former, tekst og billede, og mellemmenneskelige relationer. Mette Høyen Andersen er uddannet cand.comm og har studeret film, kommunikation, medie og kunst - bor og arbejder i København.