Udstillingen HVID af Anni Bundgaard

Fernisering d. 30. juni kl. 16-18.
Soloudstillingen HVID kan opleves i Godsbanens Foyer.

Udstillingen er bygget op af monokrome værker, som indeholder maleriets ingredienser med blindrammer, lærred og maling, men hvor resultatet ikke er et traditionelt maleri. I stedet fremstår værkerne som ”udvidede malerier”. I dette Kulturby år i Aarhus kan man med rette kalde værkerne Rethinking af det traditionelle maleri.
Værkerne er et resultat af en længere undersøgelse af materialerne, rå hørlærred, benlim og forskellige hvide bemalinger.

Anni Bundgaards kunstneriske felt er minimalismen, som bl.a. har rødder i Kasimir Malevitchs ”Hvid kvadrat på hvid bund” (1919)

Anni Bundgaard udtaler: ”Hvid er min grundfarve. Den farve udfordrer mig, og jeg ser fantastiske perspektiver i den. Farven hvid indeholder et spektrum af nuancer, der giver liv til den hvide farve. Den farve er for mig lysets farve og forener renhed, ro og spiritualitet.
Grundlæggende er jeg optaget af mennesker og de iagttagelser, jeg gør i den forbindelse. Derfor er nogle af værkerne på udstillingen indirekte portrætter af mennesker, som betyder noget særligt for mig.
Min intention med mine værker på udstillingen er at give beskueren mulighed for refleksion og fordybelse. Jeg ønsker at mine værker bliver en lysende kontrast til vores travle, støjende og hektiske liv”.

 

Anni Bundgaard vil yderligere være tilstede og kan besvare spørgsmål d. 3. og 25. juli kl. 16-18.

Udstillingen kan ses til og med d. 27. Juli 2017